Rosendalianernes innsidetips

Lurer du på hva du ikke KAN gå glipp av denne våren på Rosendal Teater? Her får du Rosendal-gjengens egne anbefalinger til vårprogrammet.

JOHANNES MYKLEBUST

KAFELEDER

Månedens barnesøndag i Rosendal kafé

Hver siste søndag i måneden - oppstart førstkommende søndag (26. januar)

Barnesøndagene! Hver siste søndag i måneden ruller vi ut tegneark og fargestifter, brettspill og andre aktiviteter, og tilpasser menyen til de minste. Ofte har vi også noe gratis eller billig på lur. Perfekt sted å ta en pause før eller etter søndagsturen! På barnesøndagene har vi alltid også et kunstnerisk tilbud til barna – en forestilling eller aktivitet. Det var fullt hus hver barnesøndag i høst, så skaff deg billetter i god tid! Vi i kafeen hjelper gjerne til med å fikse billetter på vår egen iPad-billettdisk. I 2020 skal vi jobbe for å bli et bedre sted å bare være - for alle.

PIA MARTINE ROSENKILDE

KOMMUNIKASJONS- OG MARKEDSLEDER

En Muslimsk Afro-Joik på Svensk i Norge (EMAJPSIN)– av Ibrahim Fazlic (NO/BA)

20.-22. februar

Alt vi ikke tør å si høyt, alt det vi er redde for å blottlegge av kropp, tanker og perspektiver – det er hva Fazlic uredd og målrettet – med herlig humor og alvor – griper an i sine forestillinger. Det unge (25!) trøndertalentet har en tilstedeværelse det gnistrer av, og er ikke redd for å dissekere fordommer og forventninger. Da Fazlic hadde hos oss høsten 2018 med sin første store produksjon prty lyf, var jeg for teaterjomfru å regne, ny i jobben og i byen. Fazlic ble umiddelbart en av de scenekunstnerne som åpnet øynene mine for hvorfor samtidskunst fra scenen er så viktig – og hva den kan bety for oss. Gleder meg med skrekkblandet fryd til EMAJPSIN, og anbefaler den kanskje spesielt til unge folk som ikke har vært hos oss tidligere.

LEIV ASPEN

DIGITAL MARKEDSFØRER OG POTET

Panflutes and paperwork – av Ingrid Berger Myhre og Lasse Passasje (NO)

14. mars

Jeg begynte i jobben på Rosendal Teater i august i fjor, og hadde ikke sett mye scenekunst før jeg kom hit. Men har allerede skjønt at jeg liker forestillinger som overrasker meg. Da denne forestillingen gjestet oss under Bastard i høst, tror jeg faktisk den overrasket samtlige i salen.Med to sjarmerende scenekunstnere i et fascinerende samspill, og med intelligent og snedig humor, tror jeg kanskje det ble høstens mest underholdende opplevelse for min del. Når vi nå setter den opp igjen er det fordi vi ønsker at flere skal få muligheten til å se at teater verken må være veldig seriøst eller kreve forkunnskaper for å fenge. Her er det også musikalske små perler. Denne er virkelig for alle, og helt perfekt underholdning for de som ikke er vante teatergjengere.

PER ANANIASSEN

TEATERSJEF

The Olympic Games – av Bersani/S’Agostin (IT)

21. april - billetter ikke sluppet

Sjelden får vi det så rett i trynet hvem som er de virkelige heltene blant oss enn i The Olympic Games. Og det er IKKE «idrettsheltene». Dette er en forestilling du virkelig – virkelig – burde få med deg. Chiara Bersani og Marco D’Agostin er begge italienske scenekunstnere, og denne forestillingen er deres første arbeid sammen. Samarbeidet ble født av flyktningebølgen som skylte over Europa i 2015 – og i forestillingen har de utviklet sin helt egne visjon om hvordan verden kunne fungere. De olympiske leker er bildet de bruker i en historie som stiller noen vesentlige spørsmål til tida vi lever i. Se den!


ROGER KARLSEN

ØKONOMI- OG ADMINISTRASJONSLEDER

Vi, folket – av Espen Klouman Høiner (NO)

9.-10. mai

Det er litt pinlig, for jeg fikk ikke sett denne da den spilte hos oss i 2018 – derfor er jeg ekstra glad for at den returnerer til Trondheim og Rosendal Teater nå i vår. Forestillingen er en monolog hvor skuespiller Espen Klouman Høiner bekler ulike mennesker fra vertsfamilien han bodde hos som utvekslingsstudent i USA for flere år tilbake. Som nå stemmer Trump og representerer en samfunnsgruppe med holdninger mange elsker å hate. Klouman Høiner belyser en samtidsproblematikk som er mer aktuell enn noensinne, og vant da også Heddaprisen for beste scenetekst i fjor. De involverte kunstnerne har vi jobbet med over flere år, og da er det gøy at denne forestillingen er den første co-produksjonen med Rosendal Teater-signatur.

GURO HUSTAD STUGU

KURATERENDE DRAMATURG*

*Velger ut program og er rådgiver for kunstnere på huset.

5 forestillinger om døden – av De utvalgte (NO)

14.-16. mai

Dette prosjektet er ikkje ein gong
laga enno, men det er noko med De Utvalgte sine produksjonar som gjer at eg berre blir varm inni meg. Det å gå på trynet blir liksom ikkje så farleg. Og så er det vakkert... Kvar gong! Kom og sjå!

INGRID ROGNES SOLBU

PRODUSENT

Donkey Style – av Brødet og Eselet (NO)

16. mai - billetter ikke sluppet

Brødet og Eselet – eller Gunnar Wærness og Henrik Skotte, som de egentlig heter, er en slags blanding av band, teater, poesi og jazz, som man aldri riktig vet hva kommer med. Det eneste vi vet er at det blir snålt, dypt, platt, vakkert og pinlig. Kvelden før nasjonaldagen i år skal de få æren av å ta oss med på en slags konsert (eller eksorsisme?). I år blir 16. mai bedre enn 17.!

Jeg gruer meg til den 17. allerede, men er sikker på det blir verdt det!

Produsent Ingrid Rognes Solbu om konserten Donkey Style av Brødet og Eselet 16. mai