Vi trenger deg som frivillig!

Det er fortsatt plass til flere frivillige under den aller første Bastardfestivalen på Rosendal Teater - søk her.

Frivillige søkes til Bastard - Trondheim internasjonale scenekunstfestival

Søk her!

Bastard er Rosendal Teaters årlige festival. I år går den av stabelen mandag 16. september, og varer til søndag 22. september. Nå er vi ute etter å finne de rette frivillige for å få festivalen til å fungere! Denne festivalen krever en større gruppe engasjerte frivillige for å gå rundt, derfor er det også flere oppgaver enn de som er beskrevet over. En fullstendig beskrivelse av alle arbeidsområdene og oppgaver finner du under søknadsskjemaet, men tenk på at vi forventer at du som frivillig også er fleksibel nok til å hjelpe til der det trengs.

Vi er ute etter å sette sammen et sammensveiset team med engasjerte frivillige, som sammen med administrasjon, teknikere og artister jobber for å gi en god opplevelse til alle som besøker åpningen og festivalen. Hver enkelt person er superviktig og det er viktigere enn noen gang at vi finner rett person til rett jobb. Bruk søknadsskjemaet under for å melde din interesse og husk å krysse av for om du har mulighet til å jobbe på både åpningen og festivalen eller bare en av dem. Vi tar fortløpende kontakt med alle som søker, og hvis du har spørsmål ta kontakt med frivilligkoordinator på frivillig@rosendalteater.no.

Hva kan du bidra med?

ARTISTVERT

Dette er oppgaven for deg som føler at du har litt ekstra tid og engasjement å gi. Vår visjon er å ha en vert for hver artist/kompani, som følger denne fra A til Å. Oppgavene kommer til å variere fra kompani til kompani. Artistverten blir kompaniets kontaktperson til administrasjonen, og kommer altså til å jobbe tett med frivilligsjef og produsent gjennom festivalen. Vi trenger deg som er frampå, serviceinnstilt og løsningsorientert. God engelsk er viktig for denne oppgaven da mange av artistene våre kommer fra andre land enn Norge. Dette betyr at om du også har andre språkferdigheter kan det være et pluss, men ikke et krav. Har du jobbet med noe lignende tidligere, er det også en fordel vi gjerne vil vite om.

PUBLIKUMSVERT

For hver enkelt forestilling trenger vi en person som har ansvar for å sørge for at publikum har det trygt og godt den tiden de er hos oss. Publikumsverten gjør alt fra å ta imot billetter, hilse velkommen, være brannvakt under forestilling, holde kontakt med kompani/tekniker/artistvert før og etter forestilling, sitte garderobevakt, til å svare på spørsmål fra publikum, fylle på toalettpapir, rydde amfiet etter forestilling osv. Dette krever at du er utadvendt, serviceinnstilt, selvgående og kreativ, og at du snakker godt norsk/skandinavisk og/eller engelsk.

GUIDE

Det vil under åpningen av Rosendal Teater være et tilbud for publikum å se hele huset. Til dette trenger vi guider som ikke er redd for å ta med seg en gruppe rundt på tur rundt i det fine huset vårt. Det vil bli gitt full opplæring, men det kreves at du er utadvendt, selvgående, ikke redd for å prate foran andre og snakker godt norsk/skandinavisk og/eller engelsk.

SJÅFØR

Arbeidet som sjåfør består i hovedsak av å hente og bringe artister til/fra Værnes, togstasjon og hotell, og til en viss grad også hjelpe til med å frakte folk og utstyr mellom de ulike scenene vi har rundt om i byen. Sjåfører trengs både før, under og etter festivalen er ferdig. Oppdraget krever at du har førerkort klasse B, samt at du snakker engelsk.

RIGGING

Å jobbe med rigging betyr i stor grad at du jobber mye sammen med noen av våre fantastiske teknikere og hjelper dem med det de trenger. Du må være forberedt på å vite at dette kan bety f.eks. en del tunge løft, og at nedrigg/opprigg noen ganger kan skje etter siste forestilling på sen kveldstid, eller tidlig på morgenen før første forestilling. Det er en fordel hvis du gjort noe lignende fra før, men det er ikke et krav.

PR OG MARKEDSFØRING

Med hjelp fra dere skal vi sørge for at Rosendal Teater og Bastardfestivalen synes i hele byen! Du som blir med i PR-gruppa skal stå på stand, dele ut markedsføringsmateriell, snakke med folk om festivalen og hjelpe administrasjonen med å produsere innhold til sosiale medier som Instagram og Facebook. Det kreves at du som person er frampå, blid og positiv, da du blir festivalens ansikt utad og den første som møter publikummet vårt. Arbeidsoppgavene vil også være å henge opp plakater og legge ut festivalprogram på kafeer og andre steder. PR-gruppa trenger derfor bemanning både før festivalen begynner og mens den pågår.

FESTIVALCARE

Her har vi en oppgave til deg som synes det er gøy å lage mat og sørge for bevertning! Vi trenger en liten gjeng frivillige som kan lage enkle måltider på knapt budsjett til våre teknikere, ansatte, frivillige og artister. Det vil også være et behov for å frakte varer og mat til andre arenaer enn på Rosendal i tillegg til å hjelpe frivilligkoordinator med innkjøp og planlegging.

FORARBEID

Rosendal åpner fre 23. august, og festivalen begynner man 16. september, men før det er det også mye som skjer. En av de viktigste forberedelsene vi trenger hjelp til er å skaffe rekvisittene som trengs til de ulike forestillingene. Det kan være alt fra innkjøp på Ikea, til å kjøre og hente ting vi har fått leie/låne, søke etter gode kupp på FINN, eller finne andre kreative løsninger. Andre forberedelser kan være klargjøring av lokaler, lettere rigging ol.

RUNNER

Dette er oppgaven for deg som kunne tenke deg å stå som bakvakt på tider du selv ikke har en gitt vakt/oppgave. Det betyr at om det skulle dukke opp ekstra oppgaver, være frafall eller andre uforutsette omstendigheter kan frivilligkoordinator ringe deg for å kunne dekke opp dette. Tidene som bakvakt avtales med frivilligkoordinator. Det er selvfølgelig også mulighet for å kun stå som bakvakt gjennom både åpningshelgen og festivalen, men for å få akkreditering trengs det at man faktisk har gjennomført oppgaver i forbindelse med åpningen eller festivalen.T skjorter frivillige