Fusenfest

25. oktober - 1. november på Rosendal Teater inviterer vi store og små til jubileum, gjensyn og gjeve opplevelser for hele familien!

FUSENFEST er en familierettet Teater Fusentast-festival i slutten av oktober 2020. En av de mest sentrale tradisjonsbærerne for teatermiljøet i Trondheim inntar Rosendal Teater denne uken - med sju gjensyn fra tre tiår.

Når? Søndag 25. oktober - søndag 1. november på Rosendal Teater

Pris? 240/140/100 (voksenforestillinger)/180/120/90 (barneforestillinger)

Teater Fusentast, opprinnelig et omreisende figurteater for barn og ungdom, hadde sin første forestilling i Trondheim på det som da het Kunstnerhuset Avant Garden i oktober 1989. I løpet av de tre tiårene som har gått har kompaniet laget 16 forestillinger, og utvidet sitt repertoar til visuelle teateruttrykk for all slags publikum – ofte med samfunnsmessig brodd. Mer enn 4 600 forestillinger har vært spilt i 15 forskjellige land, på sju forskjellige språk. 3004 av dem er panopticum-forestillinger (enmannsteater med tittekasse), og mange trøndere nikker gjenkjennende når de får se den flotte tittekassen som har blitt en slags kjendis for oss som har vært eller er barn i byen.

Teater Fusentasts faste stab er Coby Omvlee, Randi Størseth og Jaap den Hertog, og Fusentastene har gjennom årene knyttet til seg en rekke andre teaterkunstnere og kunstnere i ulike funksjoner. For øvrig har tre Torneroser blitt gravide med hver sin prins under kontraktperioden (og to av tre prinser gravide med hver sin prinsesse).

Vi anbefaler varmt å ta med seg familien på Fusenfest – bevist underholdende gjennom tretti år!

NB: Forestillingen Langligger er også en del av Fusenfest, men denne står oppført på vårt hovedprogram, da den i hovedsak retter seg mot et voksent publikum. De resterende forestillingene presenteres som barne- og familieprogram, men er like aktuelle for voksne som for barn.