Ibrahim Fazlic

IMG 9392

Kompromissløs ungt scenetalent fra Trondheim som uredd utvikler verker som først blir til i møte med sitt publikum.

Ibrahim Fazlic (1994) er skuespiller, dramatiker og performance- og scenekunstner som på mange måter har vokst opp hos oss som den gang het Teaterhuset Avant Garden. Han begynte med å gå alene på teater som 16-åring, og skjønte da at han ville leve av scenekunst.

Fazlic utdannet seg til skuespiller ved Nord Universitet, og har siden satt opp tre selvstendige produksjoner. Forbildet er Ann Liv Young, og han er – som henne – opptatt av interaksjon med publikum.

Fazlic er opptatt av å invitere publikum inn i forestillingen, samtidig som han skamløst inviterer seg inn i deres univers. Tematikken har til nå spent rundt skyldfølelse, skam og fordommer. Fremfor å snevre inn perspektivet, velger Fazlic ofte å ta tematikken rundt forestillingene ut i flere uttrykk. Han ble nominert til Æddaprisen i 2012 med sceneteksten Fantastisk, og har vunnet flere stipender for unge talenter.

Prty lyf som er co-produsert av Teaterhuset Avant Garden, og som hadde premiere hos oss i fjor, er Fazlicz første helaftens forestilling. Det er samtidig hans første soloforestilling, og den første forestillingen hans som er støttet av statlige instanser (Norsk Kulturråd, Dramatikkens hus, Fritt Ord, Trondheim Kommune, Trøndelag Fylkeskommune). Forestillingen spilte for fulle saler, og vises på ny i Rosendal Teaters høstprogram for 2019.

(Foto: Hanna Fauske)

Relaterte forestillinger