Amplified Edition

177 A0167

Amplified Edition

Av H2DANCE (SE/NO)

Dans du ikke forventer

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Pris

  220/100

  Varighet

  60 min

  Medvirkende

  Koreografi/utøvere: Hanna Gillgren and Heidi Rustgaard
  Dramaturgi: Martin Hargreaves
  Arkitekter/set design: what-if:projects
  Lysdesign: Andy Hammond
  Produsent: Natalie Richardson/ Konzept Arts & Ideas
  Støttet av: Arts Council England og Nordisk Kulturfond
  Co-produksjon: Rosendal Teater og DansiT NO, Dance4, MetalCulture & Earl Street Creative Space, Cambridge Junction and University College Peterborough og Metal UK, Dansens Hus SE og Dance All Year Along DK
  + Vis alt

  Hva om vår verden var organisert annerledes? Duoen Gillgren/Rustgaard vender elementene i blackboxen opp-ned i denne danseforestillingen.

  Nonverbal forestilling


  I Amplified Edition dykker to dansere inn i scenerommet, delvis blinde av kostymene de bærer og tar en ulogisk og ukonvensjonell tilnærming til materialet de møter. De plasserer filter, lys og høyttaler midt i rommet, trekker i scenetepper og kryper under dansemattene. Uten å helt vite hva vi møter eller hvor den andre befinner seg er de er aldri helt klare over hva den andre gjør, eller på hvilken måte deres bevegelse trigger aktiviteter, skaper lyder, liv og røre i materialet.

  Publikum får oppleve en kontinuerlig gjenskapelse av forholdene mellom objektene, kroppen, bevegelsene og den lyden som produseres. Gillgren og Rustgaard fremhever det ’verdiløse’ og selve prosessen. De ønsker å motstå det ferdige, glatte og kontrollerte produktet, men i stedet forfølge det som synes viktig og spennende i øyeblikket.

  Slik søker de å åpne publikum for nye tanker.

  ----

  Om kunstnerne:

  H2DANCE består av koreograf / utøverduo Hanna Gillgren (SE) og Heidi Rustgaard (NO). Sammen liker de å utforske måtene vi som mennesker forhandler. Om hierarki, konformitet, makt og manipulasjon. De lar seg fascinere av møter med ulikheter. Gillgren og Rustgaard har hittil har jobbet tett med publikumdeltagelse, ulike samfunnsgrupper og skapt en rekke forestillinger sentrert rundt utøverne, der de andre elementene har tatt en sekundær rolle. I Amplified Edition tar de en ny titt på elementene i black boxen og spør: Hva om vår verden var organisert annerledes?