ÅPNING: +-

1

ÅPNING: +-

Av Corentin JPM LEVEN (NO/FR)

Pride-samarbeid: Et innblikk i livet med HIV

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Varighet

  60 minutter

  Medvirkende

  Performer: Corentin JPM Leven
  Scenography: Ann Mirjam Vaikla, Heidi Dalene
  Composer: Marianna Sangita A Røe.
  Music copyright: La Vie Reserve Des Surprises - Jacques Martineau
  Physical advisor: Ulf Nilseng
  Dramaturg: Juli Apponen
  Co-producer: Narva Art Residency (NART), Black Box Teater (Oslo)
  Supported by: Kulturrådet, Black Box Teater, Narva Art Residency (NART)
  + Vis alt

  Hvordan kan et ungt menneske akseptere en tilværelse med HIV og den livslange kampen mot stigmatisering som følger?

  For voksne og ungdom over 16 år

  Forestillingen er et samarbeid med Trondheim Pride - egen Pride-pris med rabatt!

  +- er en fysisk soloforestilling som utforsker livet og historien til en ung homofil mann som lever med humant immunsviktvirus (HIV). Forestillingen gir oss et innblikk i de eksistensielle plagene han gjennomgår i det han forsøker å håndtere og akseptere diagnosen.

  Forestillingen gjør et forsøk på å forstå og skape åpenhet om HIV i et moderne samfunn ved å vise hvilken innvirkning diagnosen fremdeles har på et menneskes liv – til tross for den enorme vitenskapelige og medisinske utviklingen som gjør at viruset kan holdes i sjakk.

  Hovedpersonen rives mellom seg selv og det kollektive aspektet ved sykdommen; arven og de menneskelige kostnadene den fører med seg. Hvordan kan man bidra til å hylle og bære denne arven? Kan man komme utenom AIDS-ikonene fra populærkulturen? Hvordan møter man sin egen kropp, sosiale privilegier, stigmatisering, og de intime og seksuelle implikasjonene forårsaket av viruset?

  Etter forestillingen, klokken 18.15 ønsker vi velkommen til kunstnersamtale med Corentin JPM Leven i Lobbyen. Samtalen vil foregå på engelsk. Se mer info på våre nettsider.

  Corentin JPM LEVEN er en fransk kunstner som jobber og bor i Oslo. Hans kunstnerskap går på tvers av flere uttrykk som scenekunst, scenografi og visuell kunst. Som kunstner jobber han med ulike problemstillinger, historier, rom og estetiske uttrykk tilknyttet queer, og arbeidet hans er sterkt forankret i queer-miljøets arv og historie. ‘+ -’portretterer Levens egen historie med HIV, fortalt av ham selv i hans første soloforestilling.

  Åpningsprogrammet er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.