ÅPNING: Lowlands (FL)

Lowlands PW2

ÅPNING: Lowlands (FL)

Av Findlay//Sandsmark (US/NO)

3. september kl 19:30 +1 til
Ei forestilling som brenner seg fast

Visninger

  • Torsdag 3. september, 19:30

    Sal 2

    Billett

  • Fredag 4. september, 20:00

    Sal 2

    Billett

Pris

240/140/100

Varighet

150 minutter

Medvirkende

Av og med: Marit Sandsmark og Iver Findlay med Pål Asle Pettersen, Chris Brokaw, Nils Erga, Peter Warren, Jon Refsdal Moe, Sander L. Haga, Jean-Vincent Kerebel.
Prøve- og forskningssamarbeid: Yukiko Shinozaki, Bahar Temiz, Brendan Dougherty, Guro Aae.
Co-produsert av: Bit Teatergarasjen i Bergen og Black Box teater i Oslo.
Støttet av: Norsk Kulturråd, Stavanger Kommune, Rogaland Fylkeskommune, og apap-Performing Europe 2020 - et prosjekt som er co-støttet av EUs Creative Europe Programme
+ vis alt

En flerstemt skildring av Florida som brenner seg fast i kropp og sjel. Med mesterlig bruk av virkemidler brynes barndommens paradis mot samtidens mørke understrømmer.

Iver Findlay vokste opp i Daytona Beach i Florida, og med Lowlands(FL) bearbeider han både minner, researchreiser og idéer om stedet han bodde til midten av tenårene. Materialet har blitt prosessert av flere bidragsytere og overført til bilder, musikk, opplesninger og koreografi. Gjennom geografiske forflytninger virvles hukommelse inn i virkeligheten, og minnenes fortid i hjemstedets forvandlinger. Det er et svalt og avslappende rom å befinne seg i som publikummer. En installasjon med aktører som jobber med stemning heller enn handling. En konsert for øye og for øret som favner koreografiske bølgetopper, konkrete bilder og abstrakte installasjoner, avbrutt av mulige turer til strandens cocktailbar.

Landskapet manes inn i kroppene til utøverne, til alt som rører seg, til publikum og musikken og det kollektive samværet. Det unike i floridiansk kultur og natur konfronteres av tidens tann. Det sublime støter mot det groteske. Det tiltrekkende blir frastøtende, det forførende avskyelig. Florida, Amerika og Norge, minner, historie og opphav – en sterkt blandet cocktail fra virkeligheten. Florida i lowlands (FL) er som en burger, som i begynnelsen smaker riktig så godt, men som av forskjellige grunner ender opp med å smake drit jo mer du tygger på den.

Velkommen til Daytona Beach, et ferieparadis – en strålende strand i løftenes land som står i fare for mørklegges av giftige strømmer fra resten USA. Daytona Beach Forever!

NB: Forestillingen er på engelsk!