ÅPNING: Lowlands (FL)

Lowlands PW2

ÅPNING: Lowlands (FL)

Av Findlay//Sandsmark (US/NO)

Ei forestilling som brenner seg fast

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Varighet

  120-150 minutter

  Medvirkende

  By and with: Marit Sandsmark and Iver Findlay with Pål Asle Pettersen, Chris Brokaw, Nils Erga, Peter Warren, Jon Refsdal Moe, Sander L. Haga, Jean-Vincent Kerebel.
  Rehearsal- and research co-operatives: Yukiko Shinozaki, Bahar Temiz, Brendan Dougherty, Guro Aae.
  Co-produced by: Bit Teatergarasjen in Bergen and Black Box teater in Oslo.
  Supported by: Norsk Kulturråd, Stavanger Kommune, Rogaland Fylkeskommune, and apap-Performing Europe 2020 - a project co-supported by EUs Creative Europe Programme
  + Vis alt

  En flerstemt skildring av Florida som brenner seg fast i kropp og sjel. Med mesterlig bruk av virkemidler brynes barndommens paradis mot samtidens mørke understrømmer.

  Iver Findlay vokste opp i Daytona Beach i Florida, og med Lowlands(FL) bearbeider han både minner, researchreiser og idéer om stedet han bodde til midten av tenårene. Materialet har blitt prosessert av flere bidragsytere og overført til bilder, musikk, opplesninger og koreografi. Gjennom geografiske forflytninger virvles hukommelse inn i virkeligheten, og minnenes fortid i hjemstedets forvandlinger. Det er et svalt og avslappende rom å befinne seg i som publikummer. En installasjon med aktører som jobber med stemning heller enn handling. En konsert for øye og for øret som favner koreografiske bølgetopper, konkrete bilder og abstrakte installasjoner, avbrutt av mulige turer til strandens cocktailbar.

  Landskapet manes inn i kroppene til utøverne, til alt som rører seg, til publikum og musikken og det kollektive samværet. Det unike i floridiansk kultur og natur konfronteres av tidens tann. Det sublime støter mot det groteske. Det tiltrekkende blir frastøtende, det forførende avskyelig. Florida, Amerika og Norge, minner, historie og opphav – en sterkt blandet cocktail fra virkeligheten. Florida i lowlands (FL) er som en burger, som i begynnelsen smaker riktig så godt, men som av forskjellige grunner ender opp med å smake drit jo mer du tygger på den.

  Velkommen til Daytona Beach, et ferieparadis – en strålende strand i løftenes land som står i fare for mørklegges av giftige strømmer fra resten USA. Daytona Beach Forever!

  NB: Forestillingen er på engelsk!

  Åpningsprogrammet er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.