Bare en våt munn

Generator aspx 9

Bare en våt munn

Av Lindeberg/Nilsen

28. september kl 19:00 +1 til
Gjensyn med en av fjorårets store suksesser

Visninger

  • Lørdag 28. september, 19:00

    Sal 2

    Billett

  • Søndag 29. september, 19:00

    Sal 2

    Billett

Pris

220/100

Varighet

90 min

Medvirkende

MANUS OG MEDVIRKENDE PÅ SCENEN: Katja Brita Lindeberg og Madeleine B. Nilsen
KOSTYMER OG SCENOGRAFI: Sylvia Denais
KOMPONIST: Martin Mulholland
LYSDESIGN: Eirik Brenne Torsethaugen
DRAMATURG: Guro Hustad Stugu (Rosendal Teater)
MARKEDSFØRING/DOKUMENTARFILMSKAPER: Kristin Nordsæther
BIDRAGSYTERE - WORKSHOPSHOLDERE: Saila Hyttinen (tekstarbeid), Ossi Niskala (arbeid med koreografi)
CO-PRODUSERT AV: Lokstallen, Teaterhuset Avant Garden/Rosendal Teater
STØTTET AV: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fritt ord, Trøndelag fylke, Trondheim kommune, spenn.no, Fond for frilansere, Dramatikkens hus, DansiT
FOTO: BILDER: Elisabeth Jakobsen
+ vis alt

Søker du etter din indre - og ytre - gudinne? Opplev suksessforestillingen Bare en våt munn, resultatet av et dypdykk i kvinners kjønnspill og identitetsjakt.

Dersom kvinner har mislyktes i å skape ‘allmenngyldig’ kunst fordi vi er fanget i det personlige, hvorfor ikke da gjøre det ‘personlige’ allmenngyldig og gjøre det til gjenstand for vår kunst?

– Chris Kraus

Bare en våt munn er en dokumentarisk teaterforestilling som hadde sin urpremiere hos oss (mens vi var Teaterhuset Avant Garden) høstsesongen 2018. Det da nystartede kompaniet Lindeberg/Nilsen gjorde stor suksess med forestillingen, som spilte for fulle hus og til gode anmeldelser.

Bare en våt munn undersøker den vestlige kulturens ideer om kvinnelighet. Materialet er et tjuetalls dybdeintervjuer av kvinner med ulike aldre og bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer.  Hvordan forholder vi oss til en kvinnelig identitet som forventes utspilt og opprettholdt av kvinner? Hva finnes bak vår egen iscenesettelse? I gråsonene? I leken mellom underkastelse og dominans, i spennet mellom begjær, utslettelse og kjærlighet?

Rosendal Teater har hatt flere gode samarbeid med Katja Brita Lindeberg, som dessuten var med å åpne teatret vårt med sin nyeste forestilling Isbjørnpappaen. Vi vet at mange gikk glipp av muligheten til å se Bare en våt munn i fjor på grunn av begrenset antall plasser - og gleder oss stort til å oppleve Lindeberg og Nilsen gjenskape urkvinnen på Rosendals scene.

Følg prosessen bak forestillingen på prosjektets Facebookside.