Butch Tribute

R1 05463 0028

Butch Tribute

Sterud/Kongsness (NO)

8. september kl 19:00 +1 til
Premiere! - en hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet!

Visninger

  • Onsdag 8. september, 19:00

    Sal 1

    Billett

  • Torsdag 9. september, 19:00

    Sal 1

    Billett

Ordinær

Moderasjon

Rauspris

240
140
100

Varighet

60 min

Medvirkende

Utøvelse, koreografi, kunstnerisk ansvarlig Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud
Musikk Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth
Låt «Vrimmel» av Anne Grete Preus, vokal: Frida Ånnevik
Lysdesign Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Kostymedesign Alva Brosten
Grafisk design Ylva Greni Gulbrandsen
Produsent Hanne Frostad Håkonsen
Kunstnerisk veiledning Loan Ha, Per Roar og Elisabeth Lund Engebretsen
Foto Marin Håskjold
Støttet av Kulturrådet, Fritt Ord, Fond for lyd og bilde og FFUK
Co-produksjon DansiT, Black Box teater, Kunsthuset Wrap, RAS i Sandnes
+ Vis alt

Butch Tribute består av tre forestillinger med hver sin fysiske framstilling av kvinnelig maskulinitet; Flørt, Roser og Flanelldrøm.

Butch Tribute har premiere 15.04.21

I Butch Tribute gjør Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness en fysisk undersøkelse av kvinnelig maskulinitet. Som kvinnelige dansere har vi blitt trent inn i danseteknikker med feminine idealer. Dette har i sterk grad farget vårt bevegelsesspråk, selv i situasjoner der vi “velger” hvordan vi vil bevege oss. I Butch Tribute er vår tilstedeværelse og utøvelse basert på maskuline kvaliteter som tilbakeholdenhet og underdrivelse, tyngde og eksplosivitet.

Som to skeive kvinner legger våre liv føringer for hva vi ønsker å fremstille på en scene. Vi er inspirert av butch; en term brukt om maskuline kvinner i det skeive miljøet. Vi opplever at marginalisering og usynliggjøring av butcher gjør at de står i fare for å oppfattes som stereotypier. Dette prosjektet er vårt bidrag til å mangfoldiggjøre representasjonen av denne identitetskategorien.

Butch Tribute består av tre forestillinger med hver sin framstilling av kvinnelig maskulinitet; Flørt, Roser og Flanelldrøm. Vi beveger oss fra feelgood-stemning i Flørt, er innom slagkraftig aktivisme i Roser, og ender opp i en butch-on-butch kjærlighetshistorie i Flanelldrøm.

---

Sterud/Kongsness har alltid vært et skeivt fellesskap. Vi møtes gjennom vår personlige og teoretiske interesse for forholdet mellom dans og kropp, kjønn og performativitet. I vår forrige produksjon Soft Manifesto, med premiere på Black Box teater i 2015, jobbet vi med og ut i fra en androgyn og tvetydig kropp. Den hadde et lekent og flytende forhold til eget kjønnsuttrykk og beveget seg inn og ut av ulike kroppsligheter. I juni 2018 arrangerte vi Skeiv dansekunst - en samtalerekke (www.skeivdansekunst.no) under Oslo Pride. Her bidro seksten dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet.