Butch Tribute

R1 05463 0028

Butch Tribute

av Sterud/Kongsness (NO)

8. september kl 19:00 +1 til

Visninger

Ordinær

Moderasjon

Rauspris

240
140
100

Varighet

Ca. 60 minutter

Medvirkende

Utøvelse, koreografi & kunstnerisk ansvarlig: Ann-Christin Kongsness & Marte Reithaug Sterud
Musikk: Kari-Helene Blystad & Ragnhild Nelvik Bruseth
Låt "Vrimmel": av Anne Grete Preus, vokal av Frida Ånnevik
Foto: Marin Håskjold
Co-produseres av: DansiT, Black Box Teater (Oslo), Kunsthuset Wrapt & RAS i Sandnes
Støttet av: Kulturrådet, Fritt Ord & FFUK
+ Vis alt

I Butch Tribute gjør Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness en fysisk undersøkelse av skeiv, kvinnelig maskulinitet.

Som kvinnelige dansere har de blitt trent inn i danseteknikker med feminine idealer, noe som i sterk grad har farget deres bevegelsesspråk. I Butch Tribute er deres tilstedeværelse og utøvelse basert på mer maskuline kvaliteter som tilbakeholdenhet, underdrivelse, tyngde og eksplosivitet.

Som skeive kvinner har deres liv lagt føringer for hva de ønsker å fremstille på en scene. Dette prosjektet er inspirert av butch; en term brukt om maskuline kvinner i det skeive miljøet, og opplevelsen av at marginalisering og usynliggjøring av butcher gjør at de står i fare for å oppfattes som stereotypier. Dette er Sterud/Kongsness sitt bidrag til å mangfoldiggjøre representasjonen av denne identitetskategorien.

Butch Tribute består av tre forestillinger med hver sin framstilling av kvinnelig maskulinitet; Flørt, Roser og Flanelldrøm. Vi beveger oss fra feelgood-stemning i Flørt, er innom hardtslående uttrykk i Roser, og ender opp i en butch-on-butch kjærlighetshistorie i Flanelldrøm.Språk:
Nonverbal
Presenteres av DansiT i samarbeid med Trondheim Pride

Den 9. september vil forestillingen bli etterfulgt av en visning av kortfilmer laget av Lorna Boschmann og en panelsamtale om verket Butch Tribute og filmene til Boschmann. Diskusjonen er kuratert i samarbeid med Skeiv Ungdom og begynner rett etter at kortfilmene er vist. Dette vil være et alkoholfritt arrangement.