Danseaften

Foto Ben Speck1

Danseaften

av Mina Weider (NO)

12. oktober kl 19:00 +1 til

Visninger

Ordinær

Moderasjon

Rauspris

240
140
100

Varighet

Ca. 40 minutter

Medvirkende

Initiativ og ledelse: Mina Weider
Skapende og utøvende dansekunstnere: Eivind Seljeseth, Ann-Christin Kongsness, Katja Schia, Julie Mjøen og Mina Weider
Medskapende perkusjonist: Jennifer Torrence
Kostyme: Katrine Næss
Samproduksjon: BIT-Teatergarasjen og DansiT
Støttet av: Fond For Lyd og Bilde, og FFUK
Takk til: Fernanda Sparre Smith, Ingunn Rimestad og Danseinformasjonen
+ Vis alt

Mina Weider fortsetter sin undersøkelse av arven etter norsk fridans ved å invitere med seg fire dansekunstnere til å skape og utøve ny dans som på ulike måter bearbeider og undersøker den norske fridansen.

Gjennom individuelle og kollektive praksiser trer faglige interesser, koreografiske strategier og kroppslige kapasiteter frem og kaster lys over et samtidig landskap av perspektiver på den nasjonalhistoriske dansen.

Weider, Seljeseth, Kongsness, Mjøen og Schia undersøker denne arven gjennom forestillingsformatet «danseaften», som ofte ble brukt i første halvdel av 1900-tallet og som bestod av en rekke kortere danser, laget av ulike koreografer.

Forestillingen inneholder en introduksjon til prosjektet og visning av arbeid i prosess, og passer særlig for alle som er interessert i norsk dansehistorie og arven etter norsk fridans*.


Språk: Nonverbal
Presenteres av DansiT


*Fridans er navnet på den sceniske dansen som var dominerende i Nord- og Mellom- Europa i første halvdel av 1900-tallet. Fridansen representerer det første bruddet med den klassiske balletten og hadde enorm potens i sin tid da dansekunstnerne med barbeinte føtter og ledige klær foreslo en mer sanselig og personlig kropp.