Rhythm is a Dancer

Janne Eraker 2019 by Martine Petra

Rhythm is a Dancer

av Janne Eraker

I dag klokka 20:00 +1 til
Forestillingen vises på DansiT sine lokaler på Svartlamon

Visninger

  • Fredag 7. mai, 20:00

    DansiT - Svartlamon

    Billett

  • Lørdag 8. mai, 12:30

    DansiT - Svartlamon

    Billett

Ordinær

Moderasjon

Rauspris

240
140
100

Varighet

50 min

Medvirkende

Stepp / dans / koreografi Janne Eraker
Med dramaturgisk hjelp fra Ingrid Berger Myhre, Siri Jøntvedt, David Parker, Hilde Rustad, Lidy Mouw, Ida Uvaas
Musikk Basso Ostinato av Rodion Shchedrin
Co-produsert av DansiT
Støttet av Kulturrådet
+ Vis alt

Rhythm is a Dancer er en samtidssteppdanseforestilling med rytmer og groove, utviklet med nye spilleregler og en utforskende, nysgjerrig holdning

Rhythm is a Dancer er en personlig forestilling med steppdanser Janne Eraker, som inviterer deg til å se og høre steppdansen på en ny måte. Her finner steppdansen nye former og uttrykk både i kropp, tekst, rom og objekter. Forestillingen inneholder både vaskeekte steppdans óg samtidsdans. Med ett bein i begge leire, navigerer Eraker mellom konvensjon, kultur og metode, og tar et selvbiografisk oppgjør med mytene og fiksjonene som ligger imellom dem.

Hun måler tid, rom og språk i akustiske verdier, og sporer opp lyd og klang under huden, på veggen, i klærne og i stemmen. Slik kan steppeskoene få nye roller, klær bli lydlige og rytmiske, rommet bli snudd på hodet og rytmen bli gjenskapt i noe romlig og visuelt.

Janne Eraker er en norsk / tysk steppdanser virksom i bl.a. Norge, Nederland og Tyskland. Hennes bakgrunn er moderne og samtidsdans og hun er utdannet i Oslo, Rotterdam og New York. Hun fungerer som en slags dansende perkusjonist i ulike band og prosjekter, og utforsker steppdansens kunstneriske uttrykk innenfor sjangre som noisemusikk, folkemusikk og samtidsdans. Som dansekunstner eksperimenterer hun kontinuerlig i prosjekter som Rhythm is a Dancer, One Small Step, SLØY og Tap Noir. Hun danser i Sebastian Weber Dance Company i Leipzig, Tyskland, og leder Stepperiet i Oslo. Eraker mottok Arbeidsstipendet for yngre kunstnere i 2015, 2016 og 2018 og ble ansatt i Skuespiller- og Danseralliansen i 2019.

Forestillingen arrangeres av DansiT og vises på:

DansiT - Svartlamon: Strandveien 33, 7067 Trondheim