Filmkonsert: Brudeferden i Hardanger

BIH Ensemble Kino Sta Rekke

Filmkonsert: Brudeferden i Hardanger

Av Ugress, Krakow, 9 grader nord, Ali Omar & Børsheim

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Ordinær

  Moderasjon

  Rauspris

  240
  140
  100

  Varighet

  Ca. 1 time og 45 minutter

  Medvirkende

  Komponert av: Gisle Martens Meyer, Annlaug Børsheim, Kjartan Grønhaug, René Misje & Mira Thiruchelvam
  Fremført av: Ugress (Gisle Martens Meyer), 9 grader nord (Mira Thiruchelvam, Dipha Tiruchelvam, Jakob Sønnesyn, Jakob Sisselson Hamre), Krakow (Kjartan Grønhaug, René Misje) og Nasra Ali Omar
  Tekniker: Michael Bjørnaali
  Støttet av: Kulturrådet, Bergen Kommune og NOPA
  + Vis alt

  I 2021 feirer Rosendal 100 år og vi gjør hyllest til Rosendals historie med en storslagen filmkonsert av Gisle Martens Meyer. Her møter elektronika, metal, world, folk og pop den episke norske stumfilmen Brudeferden i Hardanger.

  Brudeferden i Hardanger er et storslått filmverk fra 1926 av Rasmus Breistein som startet en nasjonalromantisk glansperiode i norsk film. Brudeferd og bunad er riktignok vesentlige elementer i filmen, men den tar i store trekk også for seg hverdagen til bygdefolk i en periode da utvandring, utvikling og urbanisering redefinerte norsk kultur. Gjennom migrasjon, globalisering, åpne landegrenser med Europa, og en digital, verdensomspennende kultur eksisterer vi i dag mer som komplekse individer i en global, mediert virkelighet, enn som stedbundne etniske vesener.

  Ved å sette sammen et ensemble artister fra ulike bakgrunner, som alle er representative for norsk musikk i dag, søker Meyer å redefinere det “nasjonalromantiske” i dette verket.

  Språk: Nonverbal
  Presenteres av Rosendal Teater i samarbeid med Cinemateket


  OBS! I anledning sesongåpningen av Rosendal Teater vil det fra 18:30 være to lanseringstaler i foajeen. Vel møtt!