FUSENFEST: Langligger

Pressebilde1 Langligger Foto Vegard Schjelderup

FUSENFEST: Langligger

Av Teater Fusentast (NO)

Et innblikk i norsk helsevesen

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Ordinær

  Moderasjon

  Rauspris

  240
  140
  100

  Varighet

  45 minutter

  Medvirkende

  Regissør/med-dramatiker: Anne Mali Sæther
  Konsept/skuespiller/dramatiker/billedkunstner: Coby Omvlee
  Video/musikk/lyddesign: Randi Størseth (doc-art)
  Scenografi: Gilles Berger (Cirka Teater) and Jenny Hilmo Teig (Teateratelier.com)
  Lysdesign/scenetekniker: Sune Schjelderup (Gaffa Productions)
  Kostymer: Jenny Hilmo Teig (Teateratelier.com)
  Dramaturgikonsulent: Marius Kolbenstvedt (Fabula Rasa)
  Grapfisk design program/poster: Roger Aasegg (Noe med film a/s)
  Assistent: Ståle Ingebretsen
  Produsert av: Teater Fusentast, by Coby Omvlee and Randi Størseth
  PR: Jaap den Hertog
  Co-produsert av: Rosendal Teater
  Støttet av: Stiftelsen Fritt Ord, Dramatikerforbundet, Norsk Kulturfond, Ekstrastiftelsen Helse og Rehabilitering via Landsforening mot Fordøyelsessykdommer, Norsk Skuespillerforbund, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Fond For Utøvende Kunstnere, Norsk kulturfond and Norsk kulturråd.
  + Vis alt

  Teater Fusentast viser en usminket dokumentarforestilling som trekker tråder fra hverdagene på sykehus ut til det større bildet av dagens helsepolitikk.

  NB! Forestillingen er en del av Fusenfest – 30-årsjubileet til Teater Fusentast med syv voksen-, familie- og barneforestillinger på én uke.


  Språk: Norsk

  For voksne (og ungdom fra 15 år og opp)


  Teater Fusentasts Coby Omvlee havnet etter en bilulykke i en gastro-kirurgisk

  sykeseng. Hverken hun eller sykehuspersonalet forestilte seg at det ville ta et helt år og to nær-døden-opplevelser før hun kunne utskrives.

  Hun har brukt tiden godt og undret seg over mye, har hatt all verdens tid til å lytte på personalet og deres bekymringer. Takket være en dyktig kirurg, gode sykepleiere, lege-ektemannen, egeninnsats, intravenøs næring og et stort nettverk, overlevde hun. Men underveis truet feilvurderinger og rutineglipp livet hennes flere ganger. Eller var det nå bare individuelle tabber og tilfeldige glipper? Coby kom hjem fra sykehuset med en følelse av å ha vært i tørketrommelen. Med seg hadde hun mange spørsmål, og et sterkt behov for å stille dem offentlig. Men til hvem?

  Denne forestillingen bygger både på egne opplevelser og observasjoner, og på intervjuer med helseansatte og -eksperter rundt om i Skandinavia. Teater Fusentast viser en usminket dokumentarforestilling som trekker tråder fra hverdagene på sykehus ut til det større bildet av dagens helsepolitikk - til håp for framtiden, både for pasienter og helseansatte.

  “Skuespiller Coby Omvlee og regissør Anne Mali Sæther har laget en perle av en forestilling, der de benytter en leken og humoristisk innfallsvinkel til å stille noen viktige spørsmål om tilstanden i norsk helsevesen,” mener Trond Hannemyr, kunstnerisk leder i Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival PIT). Det må vi tro på når LANGLIGGER er blitt pensum for helsefagstudenter ved Tromsø Arktiske Universitet.

  Stykket har fått utelukkende jublende respons i media og fra publikum. Etter premieren på Teaterhuset Avant Garden er det vist på lege- og sykepleierkongresser, pasientforeninger og på festivaler i Norge og Danmark; i kortversjon på anestesiologkongresser i Madrid, Wien og København. Rett før det stengte dørene sine på grunn av coronakrisen fikk Coby spille også for Europaparlamentet i Brussel.