Groove

Groove foto Rune Ottarsen3

Groove

av Marianne Kjærsund

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Ordinær

  Moderasjon

  Rauspris

  240
  140
  100

  Varighet

  Ca. 40 minutter

  Medvirkende

  Idé og konsept: Marianne Kjærsund
  Musikalsk ledelse: Elisabeth Nesset
  Utøvere: Elisabeth Nesset, Maja Roel, Gry Bech-Hanssen, Pernille Holden, Katja Schia og Marianne Kjærsund
  Kostyme: Tatjana Andreeva
  Foto: Runa Ottarsen & Simen Dieserud Thornquist
  Støttet av: Norsk Kulturråd, Bergen Kommune, Fond For Lyd og Bilde & Fritt Ord.
  Co-produseres av: Rosendal Teater, BIT Teatergarasjen og Festspillene i Bergen.
  + Vis alt

  Fem dansere og en musiker jakter på urrytmen, selve grooven. Du vet, den følelsen som oppstår når du hører musikk som gjør at du ikke klarer å sitte stille.

  Vi lever i rytmer. Med pusten, hjertet og i våre løpende steg. Dette er også utgangspunktet for Groove, som er en danseforestilling, en konsert og et entusiastisk band alt i ett! Fem samtidsdansere, én trommeslager og 16 trommer inntar scenen for lekent å undersøke det grunnleggende instinktet mennesket har for rytme eller groove. Det er den følelsen som oppstår i kroppen når du hører musikk som gjør at du ikke klarer å sitte stille eller ser en bevegelse du bare må prøve selv.

  Bakgrunnen for stykket er initiativtakerne Marianne Kjærsund og Elisabeth Nessets interesse for hva groove kan være, sammen med teamets begeistring over å spille trommer. Hvordan det å kjenne en rytme ved å spille den også kan manifesteres som bevegelse. Forestillingen er bygget opp som en livekonsert med en rekke låter, som har blitt til gjennom improvisasjon med dans og trommer. Alt materiale, både bevegelse og lyd, bygger på hver enkelt utøvers personlige følelse av nettopp groove.


  Språk: Nonverbal

  Presenteres av DansiT i samarbeid med Dansenett Norge.

  Gratis artistsamtale med Marianne Kjærsund på Mesanin fredag 17. september, kl. 17:00, som en del av Kulturnatt Trondheim .