Himmel og Hav

Anemonesostrene Foto Andrea Haugerud Hovik

Himmel og Hav

Av Teater Fot

For barn mellom 3-6 år

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Barn

  Voksen

  Moderasjon

  Rauspris

  90
  180
  120
  100

  Varighet

  45 minutter

  Medvirkende

  Konsept og regi: Lise Hovik
  Manus: Marte Huke
  Scenografi: Lise Hovik, Solveig Lønseth (havsilken) og Anne Helga Henning
  Figurer Anne Helga Henning og Lise Hovik
  Musikalske komposisjoner: Siri Gjære, Tor Haugerud og Rohey Taalah 
  Musikere: Siri Gjære, Tor Haugerud
  Skuespillere: Gunhild Hjertaas og Siri Schnell Juvik
  Kostymedesign: Berit Haltvik With
  Co-produsent: Rosendal Teater
  Støttet av: Kulturrådet
  Foto: Andrea Haugerud Hovik
  + Vis alt

  Ta med barna på en musikalsk teateropplevelse som er skreddersydd for å vekke fantasi og nysgjerrighet!

  Språk: Norsk

  Himmel og hav! Hva i all verden er dette? Er det hode eller hale? Er det fugl eller fisk? Er  den pelsfuglen en løve eller kylling? Er det en sjøanemone med to hoder? En flyvende  himmelfisk?  Himmel og Hav handler om rare dyr og forvandlinger, og er skapt som en reise gjennom lag på lag av verdener.

  Teater Fot har laget mange forestillinger for de minste, og er velkjent for å komme barna i møte uten å definere og kategorisere verden på deres vegne. Altfor fort blir fantasien bundet og sortert i allerede definerte bokser og begreper; rett eller galt, svart eller hvitt, bra eller dårlig, sterk eller svak? I stedet leter teaterkompaniet sammen med barna etter mellomrommene og smutthullene: Skjulte verdener som kan rulles ut, avdekkes, løftes opp eller forsvinne.

  Forestillingen bruker både tullespråk, fortelling og dialog med barna underveis. For hvordan var det egentlig før alt ble til? Hvilke dyr er det som ikke finnes? Med teatermagi kan de i alle fall skapes! Teater Fot har nettopp skapt mange magiske forestillinger for de minste, og tilbyr musikalske teateropplevelser med barnepublikummet tett på, slik at barna kan bli med på teaterleken.

  Himmel og Hav er videreutviklet fra alle de tidligere versjonene, med bearbeidet tekst av Marte Huke, og passer for barn fra 3-6 år.

  Forestillingen er en del av det kunstneriske  forskningsprosjektet Verken Fugl eller Fisk, som undersøker betydningen av affekt i teater  for barnehagebarn. Baby Becomings, en versjon for babyer (0-2 år) ble tidligere i år vist på Rosendal - nå er det de større barnas tur til å la fantasien få spille med i forestillingen.

  Barne- og ungdomsprogrammet er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.