
FUSENFEST: Katitzi
Av Teater Fusentast (NO)
Et lekent teaterstykke om hvordan det er å vokse opp som annerledes i en fremmed verden.
Språk: Norsk
Teater Fusentasts mest spilte forestilling er basert på vestafrikanske fortellerteknikker, med gitar og lirekasse, plingplong og to skuespillere som spiller alle 24 roller.
Bøkene om Katitzi slo ned som en bombe i Skandinavia da de utkom på 1970-tallet. At det her fantes en gruppe mennesker som ble nektet deres rettigheter fordi de var roma, var vanskelig å forstå for mange. Romakvinnen Katarina Taikon fikk etter mye om og men lov til å lære seg lese og skrive da hun var 26 år. Hun klarte med bøkene om sin oppvekst som jenta Katitzi å oppnå at hennes egne endelig fikk ha egne boliger og rett til skolegang. De 14 Katitzibøkene ble like kjente i Sverige som Emil i Lønneberget.
Fusentastene har bearbeidet disse vakre , morsomme, rå og sanne historier til fortellerteater om en forteller som gjennom sine fortellinger klarte å endre samfunnet. Katarina Taikon fikk æresbetegnelsen "Den svenske Martin Luther King". I 2015 ble bøkene hennes utgitt på ny, det utkom en biografi og en prisbelønnet dokumentar, "Taikon", om henne samme året.
Barne- og ungdomsprogrammet er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.