Mørkerommet: Tanker Fra Hjørnet i Rommet

Photo TFHIR Rosendal 2019

Mørkerommet: Tanker Fra Hjørnet i Rommet

Laboratorium for nye kunstnere, nye tanker og nye prosjekter

For voksne som heller ikke er blitt voksne

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Pris

  50,-

  Varighet

  ca. 30 min

  Medvirkende

  Skrevet og spilt av Lisa Maria Berg (f. 1991)

  Høstens første Mørkerommet-prosjekt er en arbeidsvisning fra en forestilling hvor en kvinne og hennes kasettspiller møtes til hjelpesløs selvhjelp.

  Tanker Fra Hjørnet i Rommet er en dialog mellom en kvinne og hennes kassettspiller. En hjelpeløs selvhjelpsgruppe og et svært oppløselig kollektiv. Det er en samtale om feiling, forsøk på å vokse og å bli voksen når man skulle ha vært det for lenge siden. Det er et arbeid om skam, noe smerte og en masse leting etter selvinnsikt. En leting som skjer på et spesielt sted - i mørket.

  Som publikum - eller heller, deltager - i Tanker Fra Hjørnet i Rommet møter man en kursholder som helst skulle gått på kurs. Men hvorfor gå på kurs? Kurs. Kurs. Sier man det ordet mange nok ganger opphører det å være et ord. Kom på kurs! Vi skal kurses. Kom og bli kurset. I et samfunn hvor den evige leting etter a better, stronger, more motivated, inspired and loveable you er et mål, hva faen gjør man når man egentlig bare vil være alright?

  Kursavgift inkludert i billettpris. Ta med penger til traktering. Det vil bli felles rydding etter diplomseremonien.

  ------

  Lisa Maria Berg (f. 1991) er utdannet skuespiller og teatermaker fra Forstudium Teater i Oslo og École Jacques Lecoq i Paris. Sammen med medelever grunnla hun Bric à Brac Theatre i 2014 og har medvirket i forestillingene Ash, Just Lose it! og Mustard Doesn’t Go With Girls.

  Kompaniet har mottatt støtte fra Arts Council England, The Space - Isle of Dogs, ArtHouse Jersey, The Pleasance og St. Margaret's House. Kompaniet var også del av The New Diorama's Emerging Graduate companies i 2018/19. Bric à Brac Theatre har base i London. Som soloutøver har Berg skrevet og turnert The Love of Stationery i England og Skottland. Hun er også medlem av klovneduon Alice&Lisa. Lisa er fra Overhalla i Trøndelag. Hun ble konfirmert i 2006.

  ------


  Hva er Mørkerommet?


  Første tirsdag hver måned inviterer vi publikum og kunstnere til Mørkerommet på Rosendal Teater. Mørkerommet er vår visningsplattform for tverrkunstneriske prosjekter og prosessvisninger. Her ønskes nye og etablerte kunstnere velkommen til å vise prosjekter i prosess, så vel som ferdige verk i ulike formater for et åpent publikum.

  På hver utgave av Mørkerommet vil du møte nye kunstnere, nye tanker og nye prosjekter. La deg overraske og inspirere av visuelle kunstnere, scenekunstnere, musikere, dansere, fortellerkunstnere, scenografer, tenkere, filmskapere, forfattere, teatervitere, forskere og andre med performative prosjekter som søker publikum.

  Høsten 2019 arrangerer vi tre utgaver av Mørkerommet, dette er første visning. Programmet legges gjennom en åpen utlysning, og kurateres i samarbeid med Tobias Liljedahl.

  Åpen utlysning

  Kunstnere innenfor alle disipliner ønskes velkommen til å søke om deltakelse på Mørkerommet. Les mer om hvordan du søker og hva vi kan bidra med her.

  Mørkerommet kan finne sted i ulike rom på Rosendal Teater, fortrinnsvis i en av salene, på mesanin, eller i foajé og kaféområdet. Etterhvert som prosjektene velges ut vil vi oppdatere artikkelen med publikumsinformasjon om hvem, hva og hvor.