Mørkerommet 8. sep

Morkerom 8sep

Mørkerommet 8. sep

Karianne Stensland og Finn Adrian Jorkjen

En kveld, to ulike verk!

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Pris:

  GRATIS!

  Varighet

  Ca. 60 minutter

  Medvirkende

  Omkalfatre (2021) Karianne Stensland
  Hvordan det går: Finn Adrian Jorkjen
  Kuratert av: mellem_rummet
  + Vis alt

  Mens Finn kommenterer infotainment i infotainmentstil kommer Karianne til å ta med seg rulleskøytene sine og gjøre et forsøk på å flette sammen høy- og lavkultur.

  Vi er på Jorden der er ingen kur mod det Sådan danser vi uden at tænke
  Lugten Næsebor af sand En brun læderhandske viklet ind i en tynd tråd af vægge

  Gå ikke hjem glem ikke lyden
  Smag på saltet i gaderne
  mellem husene
  Dans lidt mere
  Vær her

  Det er en stor glede for mellem_rummet å få presentere Karianne Stensland Omkalfatre (2021) og Finn Adrian Jorkjen Hvordan det går. De er på hver deres måte mellem_rummets første møte med kunsten i Trondheim. Begge har begeistret og inspirert mellem_rummet siden og alltid fått dem til å danse først og tenke senere.

  ------------------

  Omkalfatre (2021)

  Inspirert av blant andre Tommy Cooper, en engelsk-walisisk komiker og magiker, vil Stensland prøve seg på ulike tryllekunster, slapsticks og sketsjer, der også sang og dans inngår i en større helhet. Performancen Omkalfatre (2021) forsøker å flette sammen såkalt høy- og lavkultur, hvor kunstneren sjonglerer mellom det tilfeldige og det innøvde, mellom å feile og å lykkes.

  Karianne Stensland sine prosjekt fokuserer ofte omkring hva arbeid og kunst kan være. Improvisasjon, humor og tvil er utgangspunkt for flere av arbeidene. Stensland har master i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim og teaterstudier ved det Statlige teaterakademiet i St. Petersburg, og kobler ofte erfaringene fra begge sjangrene.


  Hvordan det går

  Det begynner med vage minner om tyske gameshow på et dansk fjernsynsapparat. Vi sitter i en gammel kinosal, som har opplevd mer enn det vi kan forestille oss. Hvis det ikke lenger er lov å si noe, burde vi ikke alle danse litt mer? Det var egentlig ikke et spørsmål? Faren min fortalte om da de seilte til Sør-Korea. Det å føle seg sett og det å føle seg angrepet, er to sider av samme sak. Og om en spade noensinne kan være mer enn en spade, og om vi noensinne kan være mer enn venner. Du får push-notifikasjoner for å slappe av. Gode kunnskaper om bruk av Excel og PowerPoint kreves ikke.

  Finn Adrian Jorkjen er en billedkunstner som jobber med performance, tekst og video. Han klipper, husker, beveger og komponerer sammen ulike situasjoner. Arbeidene hans speiler en nysgjerrighet på forholdet vårt til massemedier, samt spørsmål om identitet, og drives av store ambivalente følelser. Jorkjen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Kunstakademiet i Trondheim, NTNU. Han er også medlem av performance duoen “Koppen & Jorkjen”.

  ------------------

  Dette mørkerommet er det siste i rekken av en sesong der mellem_rummet har kuratert arrangementene. På grunn av koronasituasonen i vår ble denne visningen flyttet fra våren 2021 og inn i Trondheim Pride-uka. Verkene som vises her kommenterer både identitetspolitikk og definisjonsmakt.


  Pssst
  ! Som en avrunding på kvelden inviterer Finn til Karaoke i Rosendal Kafé. Vi lover antibac på mikrofonene og plass til skeive, straighte og andre interesserte som vil uttrykke seg gjennom karaokens kunst.