Mumiebrun

Mumiebrun

Mumiebrun

Av Susie Wang (NO)

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Pris

  220/100

  Varighet

  80 min

  Medvirkende

  Konsept: Susie Wang (Trine Falch, Martin Langlie, Mona Solhaug, Bo Krister Wallström)
  Tekst/regi: Trine Falch
  Lyd/musikk: Martin Langlie
  Lys: Philip Isaksen
  Scenografi: Bo Krister Wallström
  SFX: Fanney Antonsdottir
  Foto: Alette Schei Rørvik
  På scenen: Mona Solhaug (museumsvakten), Julie Solberg (Margit), Kim Atle Hansen (Frank). Fanney Antonsdottir, Martin Langlie, Bo Krister Wallström, Phillip Isaksen (museumsgjester)
  Støttet av: Norsk Kulturråd, Dramatikkens Hus, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og UD/Danse og Teatersentrum
  + vis alt

  I denne forestillingen, som vant Kritikerprisen i 2019, inviteres publikum inn i et museum over menneskenaturen.

  Margit står i museet og ser tilbake på ting idet fortida angriper. – Au, sier Margit. – Hva var det jeg sa? sier museumsvakten.

  Med kvinnekroppen som utgravningsfelt bedriver Susie Wang en motsatt arkeologi, der fortida finner mennesket og trekker henne ned.

  Publikum ser inn i et museum der abstrakte gjenstander fra fortiden og/eller verdensrommet står utstilt. Museumsvakten advarer mot et meget gammelt og meget dypt hull i gulvet. Når vakten ikke er tilstede, går hullet til angrep og handlingen tar en dramatisk vending.

  Mumiebrun er den andre i Susie Wangs horrortrilogi om menneskenaturen, som også innbefatter The Hum (2017) og
  Burnt Toast (2019).

  Susie Wang har i løpet av kort tid etablert seg som et av Norges mest markante teaterkompanier. To av medlemmene tilhørte kunstnerkollektivet Baktruppen, som i sin tid herjet hemningsløst med teaterkonvensjoner og -tradisjoner i den performance-orienterte scenekunsten. Nå, med Susie Wang, har de fjernet seg fra dette opphavet og tatt en dramatisk vending der de lager forestillende teater med flid i alle ledd. Eller som de selv sier: «Susie Wang er oppvokst med knust verdensbilde, men i stedet for å reflektere verden i fragmenter, har vi begynt å plukke opp bitene og sette dem sammen til teatrale forløp.»