EN
Meny
Impressions

Only Connect: KinoKammer

Av Marhaug / Blekesaune / Daraghmeh (NO)

Varighet: 30 min + 15 min
KinoKammer er en unik opplevelse der publikum innrammes av et bevegelig lyd- og videolandskap i et 360-graders kinoformat.

Som del av Only Connect Trondheim presenteres to filmer laget spesielt for KinoKammer: Lasse Marhaugs «For My Abandoned Left Eye» (2021) og urpremiere på «Lysbunden» av Eirik Blekesaune & Hasan Daraghmeh. KinoKammer er en videreføring av RML (Recombinant Media Labs’) CineChamber, et prosjekt utviklet av San Fransisco-baserte Recombinant Media Labs og kurator Naut Humon.

Lasse Marhaug: For My Abandoned Left Eye (2021)

Lasse Marhaug beskriver verket som en 'post-kapitalistisk-science-fiction-støyfilm'.

Filmens dystopiske grunnhistorie blir aldri tydelig forklart, men representeres gjennom utstrakt bruk av symbolikk og kontraster. Marhaug bruker et abstrakt billedspråk og et lydspor med like mye lyddesign som musikk. Visuelt er filmen inspirert av regissører som Stan Brakhage, Chris Marker og Michael Snow, mens filmens idégrunnlag bl.a. er inspirert av de norske forfatterene Bing & Bringsværd, som brukte science-fiction-formatet til å speile og kritisere sin samtid. Filmen er en DIY-lavbudsjettproduksjon innspilt i Groruddalen, der Marhaug står for alt selv.

Lasse Marhaug har siden 90-tallet vært en aktiv figur i den norske scenen for støy og elektronisk musikk. Han har komponert musikk for film, installasjoner, video og dans, og debuterte i 2019 som regissør med kortfilmen Something Must Happen.

Eirik Blekesaune & Hasan Daraghmeh: «Lysbunden» (WP, 2023)

Kunstnerduoen Eirik Blekesaune og Hasan Daraghmeh presenterer det multimediale verket «Lysbunden», spesialbestilt til Only Connect Trondheim og KinoKammer.

Duoen tematiserer mørketiden på Norges nordligste ytterpunkt, Magerøya i Finnmark, hvor lyd- og videopptak til verket blir tatt opp.

Framfor å dyrke det spektakulære ved nordlyset, ønsker kunstnerne å fange stedets og mørketidens psykologiske karakter, som i minnene vekker en fornemmelse av noe nært og varmt i det fjerne. Fokuset rettes mot fenomenet ved at små lys er mest synlige i mørket, og at fjerne lyder er mest hørbare i stillheten. Når lyset er på bunnen, danner mørket scenen hvor de små lysene opptrer. De små lysene opptrer på lang avstand og sender ut en presis varme som ikke gir utslag på termometeret, men virker gjennom det du bærer inni deg. Kan en følelse av nærhet og varme oppstå som et kontrapunkt til de geografiske avstandene?

Eirik Blekesaune (f. 1980) er en kunstner og dataprogrammerer basert i Trondheim. Han jobber tverrfaglig med kunst innen disipliner som scenekunst, installasjoner, elektromekaniske skulpturer og lydkunst.

Hasan Daraghmeh (f. 1983) er en visuell kunstner som primært jobber med film, video, multimediainstallasjoner og fotografi. Arbeidet utforsker de sammenflettede forholdene mellom individ og sted og fokuserer ofte på minne, tid og rom i relasjon til den digitale æraen vi lever i.


Vi gjør oppmerksom på at KinoKammer-konstruksjonen er bygget på en slik måte at den beklageligvis ikke kan tilrettelegges for rullestol-brukere. Har du spørsmål, ta kontakt med nymusikk@nymusikk.no

Medvirkende
Foto: Signe Fuglesang Luksengard

Mer Only Connect?

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen