Operakafé: Lystige koner fra Windsor - en geriljaopera

Ny PR foto Lystige koner fra Windsor en guerilla opera

Operakafé: Lystige koner fra Windsor - en geriljaopera

Skeive Stemmer Operakompani m. fl.

5. oktober kl 19:00

Visninger

  • Tirsdag 5. oktober, 19:00

    Rosendal kafé

    Billett

Varighet

Medvirkende

Sopran Therese Angel Khachik
Mezzo: Maria Dale Johannessen
Baryton: Patrick Egersberg
Sopran: Aurora Panbianchi
Sopran: Marte Arnesen
Tenor: Mathias Vistnes
Regissør og dramaturg: Lars Harald Maagerø
Musikalsk ansvarlig og pianist: Knut Erik Jensen
Scenografi og kostymedesign: Fridtjof Brevig
Produsent for Operakafé: Shereen Khachik
Støttet av: Trondheim Kommune, Sparebanken samfunnsutbytte, Sparebanken SMN, Trøndelag Fylkeskommune og Bergensstiftelse
Prosjektet er en del av: Trondheim Fringe Festival 4. - 10. oktober Endelig folkeliv og leven 1. - 24. oktober
+ Vis alt

Publikum inviteres til en spennende prosessvisning, etterfulgt av et åpent møte med regissøren og hele ensemblet. Vi ønsker både spørsmål, innspill og tilbakemeldinger hjertelig velkommen!

Skeive Stemmer Operakompani er Norges eneste skeive operakompani av, for og med skeive artister. Kompaniet holder en 2-dagers workshop ved Rosendal Teater, under Trondheim Fringe festival, og presenterer utdrag fra De Lystige Koner fra Windsor i en helt ny drakt! 2022 er Skeivt Kulturår, og vi ønsker å feire dette med å løfte frem skeive opera- og kulturartister, og synliggjøre mangfoldet som finnes i de store fortellingene.

De Lystige Koner Fra Windsor, er en opera med musikk av Otto Nicolai basert på en Shakespeare-komedie. Sentralt står konflikten mellom kjønnene. Historien om den dominerende ridderen som prøver seg på alle er evig aktuell - hvordan kjønn og seksualitet spiller inn i relasjoner og hvilke maktspill som ligger til grunn for våre handlinger. Ved å snu operahierarkiet på hodet, får sangerne mulighet til å dele av sin kreativitet og erfaringsbaserte kunnskap i formingen av stykket, og sammen leker de med og utfordrer de tradisjonelle kjønnsrollene denne velkjente komedien.

Skeive Stemmer har invitert musikalsk ansvarlig Knut Erik Jensen, regissør Lars Harald Maagerø og designeren Fridtjof Bervig til å samarbeide med sangerne, og for å lage en stedsspesifikk forestilling i lokalene til Rosendal Kafé. Premieren på forestillingen vil skje i 2022. Prosjektet retter seg mot alle aldersgrupper med og uten forkunnskap om opera. Skeive Stemmer har alltid et spesielt blikk på det skeive miljøet, og ønsker å øke deltakelse og synlighet av lokale skeive musikk og operainteresserte.

Vi tar smittevern fortsatt på alvor, og tar alle nødvendige forhåndsregler. Operakafé på Rosendal er et avslappet, hyggelig og vakkert innslag i nærmiljøet på Rosendal.