Premiere: HEARTFELT

Heartfelt Edited 4

Premiere: HEARTFELT

Av Magnus Myhr (NO)

Premiere: Utforskning av kroppens poetiske potensial

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Varighet

  60 minutter

  Medvirkende

  Choreographer, performer, producer Magnus Myhr
  Artistic catalyst: TERJE TJØME MOSSIGE
  Composer: INGVILD LANGGÅRD
  Scenography/light design: JAKOB OREDSSON
  Dramaturg: MELANIE FIELDSETH
  Technical manager: ARNE LINDBERGET
  Producer: INGEBORG HUSBYN AARSAND
  Photo: Josh Lake
  Co-producers: ROSENDAL TEATER, BIT - TEATERGARASJEN, BLACK BOX TEATER, RAS - REGIONAL ARENA FOR SAMTIDSDANS
  Collaborators: CSC BASSANO DEL GRAPPA (IT) / CODA - OSLO INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL (NO), THE NORDIC RESIDENCY EXCHANGE PROGRAM / REYKJAVIK DANCE FESTIVAL (IS)
  Supported by: NORSK KULTURRÅD, FOND FOR LYD OG BILDE, FOND FOR UTØVENDE KUNSTNERE, DET NORSKE KOMPONISTFOND, OSLO KOMMUNE
  Seam Cornelia Schmitt
  Harp tutors: Julie Rokseth and Sidsel Walstad
  + Vis alt

  Med harpen som medspiller gjør Myhr et helhjertet forsøk på å oppløse fastlåste mønstre.

  PREMIERE

  Språk: Nonverbal

  Det var  én gutt som spilte harpe i Trondheim da jeg vokste opp. Han var nydelig, og virka så  trygg på  seg selv. Jeg kalte han bare for harpegutten, og visste at vi to var ganske like. Jeg begynte etterhvert  å  danse, mens han fortsatte  å  spille harpe. Jeg  beundra  han på  avstand, og håpa  at jeg kom til  å  bli like modig som han en dag.      

  HEARTFELT begynte med et forsøk. Magnus Myhr, danser, skuespiller og koreograf, bestemte seg for å lære å  spille harpe. Da han tok instrumentet i hendene for første gang, skjønte han det kunne ende med en danseforestilling.

  Gjennom soloformatet forsøker Myhr  å  lage sanselige opplevelser som kan  åpne opp for flere forståelser av annerledeshet og kjønn. I dette prosjektet fortsetter han sin utforskning av kroppens poetiske potensiale og kraften som ligger i det   å  helhjertet forsøke seg på  noe, og våge  å  være oppriktig i dette forsøket.  Med kunstnerens ord:

  Det er noe med harpens buede rygg, følelsen av  å  plassere fingrene på  strengene og kjenne på  vibrasjonene mens jeg spiller, som gjorde at jeg forsto at jeg hadde med en kropp  å  gjøre. Møtet med harpen åpnet et lydlig rike som har gitt meg nye måter å  lytte og dele på, kvaliteter som opptar meg som kunstner.

  Magnus Myhr fra Målsjøgrenda i Klæbu har jobbet profesjonelt som danser og skuespiller siden 2007. Hans egne arbeider springer ut fra personlige erfaringer, og han står bak tre tidligere soloforestillinger. JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET» (2014), og I DET FJERNE, TROJA (2018) hadde begge premiere på og var co-produsert av Teaterhuset Avant Garden.