Prosessvisning: 71BODIES - NORMAL research

NORMAL research photo

Prosessvisning: 71BODIES - NORMAL research

Av Daniel Mariblanca

26. november kl 18:00
Kunstnerisk utforskning knyttet til funksjonsnedsettelse og seksualitet

Visninger

  • Torsdag 26. november, 18:00

    DansiT - Svartlamon

    Gratis

Gratis

Varighet

Ca 60 minutter

Medvirkende

Støttet av: CODA
Co-produsert av: Carte Blanche, DansiT

Hvilke kropper anses som i stand til å ha sex eller å starte en familie? Hvilke kropper produserer lyst, og hvilke betraktes som frastøtende? Hvordan påvirker språket vårt den måten kroppene våre eksisterer i hverandres fantasi?

Språk: Engelsk

NORMAL research er et kunstnerisk samarbeid mellom Daniel Mariblanca, Maria Terese Kittilsen og Ursula Kaufman. Den kunstneriske utforskningen springer ut ifra en dialog rundt temaer tilknyttet funksjonsnedsettelse og seksualitet. De undersøker i dette prosjektet hvordan det å leve med en funksjonsnedsettelse påvirker og samhandler med ideer om skjønnhet, kroppsrepresentasjon og reproduktive rettigheter, samt tilgangen til et sosialt, emosjonelt og profesjonelt liv.

Prosessvisningen vil bestå av tre deler: En demonstrasjon av den koreografiske utforskningen, en presentasjon av intervjuer med ulike mennesker som lever med en funksjonsnedsettelse, og til slutt en åpen samtale med publikum.

Daniel Mariblanca ble født i Barcelona for 38 år siden. Siden 2016 har han vært basert i Norge, hvor han har jobbet som danser for Carte Blanche, og har dannet sitt eget kompani 71BODIES.

Maria Terese Kittilsen er en norsk dansekunstner. Hun er spesialisert i undervisning for dansere med ulike funksjonshemninger, og lever også selv med en usynlig funksjonshemming.

Ursula Kaufmann er en filmskaper med base i Barcelona. Arbeidet hennes søker å bidra til å reversere mangelen på representasjon for de som ikke inkluderes i hovedprivilegiene til det heteropatriarkalske samfunnet. Hun arbeider gjerne gjennom diskurser som dokumentar, skjønnlitteratur og andre narrative fortellermåter.

I forbindelse med prosessvisningen arrangeres også en workshop:

Workshop: “My body my home” NORMAL research – 71BODIES

DansiT - Svartlamon

Lørdag 28. og søndag 29. november kl. 11.00 – 15.00

Pris: Gratis

71BODIES / Daniel Mariblanca i samarbeid med Maria Terese Kittilsen gir en workshop som bygger på temaer og strategier fra deres kunstneriske samarbeid NORMAL research, inspirert av temaene funksjonshemming og seksualitet. Maria og Daniel vil foreslå trygge rammer for improvisasjon og utforsking av fysiske oppgaver, basert på deres egen kunstneriske prosess.

Co-produsert av Carte Blanche.

Sesongavslutningen med Carte Blanche og kunstnere tilknyttet kompaniet, er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.