Resisting Extinction

Screen Shot 2021 07 09 at 7 55 18 PM copy

Resisting Extinction

Av BodyCartography Project

Kan vi, og bør vi, sørge over vår egen potensielle utryddelse?

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Ordinær

  Gratis

  Varighet

  weather walk: 30 min - grieving practice: 1 time

  Medvirkende

  Medskapende utøvere: Maria Lothe, Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Ornilia Ubisse, Hanna Filomen Mjåvatn, Otto Ramstad, Olive Bieringa og Nina Wollny.
  Samarbeidspartnere: Oslo Kommune, Kulturrådet, KORO – Public Art Norway, the Nordic residency at SITE in Farsta (Sverige), DansiT (Trondheim), Bærum Kulturhus, DanseFestival Barents, Stellaris Dance Company (Norge/New Zealand) og Performance Arcade (New Zealand).

  Stol på kroppen!

  --- FORESTILLINGENE 02.09 ER DESSVERRE AVLYST PÅ GRUNN AV VÆRET ---


  Resisting Extinction tilbyr praksiser for å leve og dø sammen på en skadet jord. Vi lever i en krisetid, både sosialt og miljømessig. BodyCartography Project inviterer publikum til å praktisere oppmerksomhet, og møte ukjente utfordringer gjennom å finpusse våre ferdigheter til å improvisere, føle og være mottakelige, og stole på at kroppene våre har ressursene til å forhandle, overleve og blomstre. Å anerkjenne økologisk sorg som en legitim respons på økologisk tap av flere arter, er et viktig steg i å humanisere krisen og dens virkninger, og for å utvide vår forståelse av hva det vil si å være menneske og å overleve i dette raskt skiftende landskapet.


  Resisting Extinction utfolder seg som intime forestillinger og sørge-praksiser langs sjøkanten ved Ladestien. Publikumer kan:

  - Booke en “weather walk” en en-til-en forestillingsreise gjennom landskapet, der vi transformerer småprat om været til større samtaler om klimakrisen.

  - Besøke “the missing” en usynlig forestilling som flimrer i periferien av bevisstheten, hvor et kritisk truet flerartet vesen hjemsøker landskapet.

  - Bli med på “grieving practice” Kan vi, og burde vi, sørge over vår egen potensielle utryddelse?


  Forestillingen presenteres av DansiT