Rosendal Kino:

Svart

Rosendal Kino:

Lorna Boschmann

9. september kl 21:00

Visninger

Ordinær

Moderasjon

Rauspris

200
100
60

Varighet

Ca. 60 minutter

Medvirkende

Filmskaper: Lorna Boschmann

Rosendal feiret sin 100-årsdag i 2021. I den anledningen lanserer vi konseptet Rosendal Kino, et filmprogram som sørger for å viderebringe arven etter Rosendal som kinohus.

Hver sesong vil det bli valgt en eller to kunstnere og vi vil vise deres filmer over flere eventer. Fokuset denne sesongen er på kunstnere som eksperimenterer og utfordrer film som medium, som trekker frem stemmer og perspektiver fra mennesker som vanligvis ikke blir hørt, og hvis arbeider ikke ellers ville blitt vist på et lerret her i byen.

I denne innledende sesongen for konseptet Rosendal Kino er den valgte artisten Lorna Boschmann. Hennes filmer fokuserer på temaene kjønn, fellesskap, samt homofil og butchkultur i poetiske, lyriske stykker der en sjenerøs tilnærming til dokumentarsjangeren kombineres med en uvanlig bruk av videoeffekter. Lorna Boschmann ble født i Canada i 1955 og arbeidene hennes har aldri før blitt vist i Norge.

Den første visningen er 9. september og vil være en visning av tre kortfilmer. Hver enkelt av filmene forholder seg på ulike måter til opplevelser av å være lesbisk og butch. Etter filmene vil det bli en diskusjon kuratert i samarbeid med Skeiv Ungdom. Paneldebatten begynner umiddelbart etter visningen og vil være et alkoholfritt arrangement.

BoyGirl
Hva skjer med guttejenter når de vokser opp? I BoyGirl snakker tre kvinner om barndommens valg av kjønnsuttrykk. Deres erfaringer spenner fra å alltid forveksles med en mann til en som har jobbet som modell på grunn av sitt androgyne utseende.

True Inversions
True Inversions skaper sin egen dialektikk om lesbisk erotikk mens den fokuserer på forskjellene mellom lidenskaper utført på og utenfor kamera, juridiske, sosiale og personlige former for sensur, bevegelse av følelser og erotisering av trygg sex.

Butch / Femme in Paradise
Denne sexy, lesbiske fantasy-filmen følger bevegelsene til en tverr butch kvinne mens hun jakter på en unnvikende sexgudinne. Verket er en sterk blanding av fartsfylt og dynamisk redigering og en merkelig rikdom av lydspor. Butch / Femme In Paradise har blitt vist mye på homofile og lesbiske festivaler over hele Nord-Amerika og Europa.


Språk:
Engelsk
Presenteres av Rosendal Teater

Lornaboschmanroses