Rosendal Kino: Filmer av Lorna Boschmann

A Cancer Video Kathy Smoke

Rosendal Kino: Filmer av Lorna Boschmann

Lorna Boschman

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Ordinær

  Moderasjon

  Rauspris

  200
  100
  60

  Varighet

  Ca. 90 minutter

  Medvirkende

  Lorna Boschman er denne sesongens utvalgte filmsskaper.

  Hennes filmer fokuserer gjerne på temaene kjønn, fellesskap og homofil- og butchkultur i poetiske, lyriske stykker der en sjenerøs tilnærming til dokumentarsjangeren kombineres med en uvanlig bruk av videoeffekter.

  Denne andre visningen vil være både en filmvisning og en samtale med Lorna Boschman hvor hun vil fortelle om sin tilnærming til film og hvordan hun forsterker sine samarbeidspartneres stemmer.


  This Ability
  This Ability er et filmprosjekt som legger verktøyene for innholdsproduksjon for medier direkte i hendene på mennesker med funksjonsvariasjoner. Fra MichelleMcDonalds medfølende ode til det ydmyke edderkoppdyret, Be Kind to Spiders, til Shannon Leclairs sprudlende feiring av sitt arbeid på en lokal kaffebar, I Love My Job!, feirer disse kortfilmene vår felles menneskelighet mens de viser frem alle bidragene som blir gjort av alle samfunnsmedlemmer.


  A Cancer Video
  Lorna Borchmans venn, Kathy Canter, var billedkunstner og urtedoktor og ble diagnostisert med brystkreft på 90-tallet. I A Cancer Video snakker Kathy ærlig om frykten sin, rekken av behandlinger hun fikk og kampen for å holde fokus på å leve når folk forventer at du skal dø. Lornas stemme fungerer forsonende i dialogen, og videoen viser et komplekst forhold mellom de tre deltakerne, Kathy, sønnen Ethan og Lorna selv.

  Språk: engelsk
  Presenteres av Rosendal Teater


  This ability Celebrate New Directors