Rosendal kino:

A Cancer Video Kathy Smoke

Rosendal kino:

Lorna Boschman

21. oktober kl 19:00

Visninger

Ordinær

Moderasjon

Rauspris

200
100
60

Varighet

Ca. 90 minutter

Medvirkende

Lorna Boschman er denne sesongens utvalgte filmsskaper.

Hennes filmer fokuserer gjerne på temaene kjønn, fellesskap og homofil- og butchkultur i poetiske, lyriske stykker der en sjenerøs tilnærming til dokumentarsjangeren kombineres med en uvanlig bruk av videoeffekter.

Denne andre visningen vil være både en filmvisning og en samtale med Lorna Boschman hvor hun vil fortelle om sin tilnærming til film og hvordan hun forsterker sine samarbeidspartneres stemmer.


This Ability
This Ability er et filmprosjekt som legger verktøyene for innholdsproduksjon for medier direkte i hendene på mennesker med funksjonsvariasjoner. Fra MichelleMcDonalds medfølende ode til det ydmyke edderkoppdyret, Be Kind to Spiders, til Shannon Leclairs sprudlende feiring av sitt arbeid på en lokal kaffebar, I Love My Job!, feirer disse kortfilmene vår felles menneskelighet mens de viser frem alle bidragene som blir gjort av alle samfunnsmedlemmer.


A Cancer Video
Lorna Borchmans venn, Kathy Canter, var billedkunstner og urtedoktor og ble diagnostisert med brystkreft på 90-tallet. I A Cancer Video snakker Kathy ærlig om frykten sin, rekken av behandlinger hun fikk og kampen for å holde fokus på å leve når folk forventer at du skal dø. Lornas stemme fungerer forsonende i dialogen, og videoen viser et komplekst forhold mellom de tre deltakerne, Kathy, sønnen Ethan og Lorna selv.

Språk: engelsk
Presenteres av Rosendal Teater


This ability Celebrate New Directors