FUSENFEST: Sand mellom tærne

IMG 2150 kopi

FUSENFEST: Sand mellom tærne

Av Teater Fusentast (NO)

For voksne, ungdommer og barn ned til 10 år

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Barn

  Voksen

  Moderasjon

  Rauspris

  90
  180
  120
  100

  Varighet

  45 minutter

  Medvirkende

  Manus: Lasse Åkerlund og Jaap den Hertog
  Regi: Lasse Åkerlund
  Scenografi: Gunnar Fretheim (design) og Martin Waagø (snekker)
  Lys: Jan Erik Skarby
  Dukker: Jaap den Hertog
  Tegninger: Inkalill
  Skuespillere: Coby Omvlee og Jaap den Hertog
  Kostymer: Solveig Fugelsøy
  Støttet av: Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Sør-Trøndelag Fylke, European Association for Jewish Culture.
  Laget i samarbeid med: Figurteateret i Nordland
  + Vis alt

  Denne forestillingen er tidligere beskrevet som en øvelse i empati, og har mottatt viktige teaterpriser i Norge og Litauen.

  Språk: Norsk

  For voksne, ungdommer og barn ned til 10 år - men yngre barn kan ha glede av stykket, kun ledsaget av eldre


  Som de fleste mennesker samlet vår grandtante Hetty på merkverdige saker fra sitt liv og hun fortalte om dem til oss. Noe av dette opplevde vi sammen.

  Hun ble født like etter skuddet i Sarajevo - som utløste den Første Verdenskrigen -, og døde like før flyene smalt inn i Twin Towers. Hun opplevde som jødisk barn og kvinne grusomheter og heltemot, likegyldighet og hengivenhet.

  Hun overlevde ved å være seg selv, gjennom å ha et åpent sinn, på sin lekne natur og på dette underlige skråblikket sitt som fremdeles hjelper oss når vi lager våre forestillinger.

  Vi presenterer hennes raritetskabinett og beretter hennes liv ved hjelp av alle overraskelser som hun har samlet der. Disse er valgt med omhu, for - som vi lar henne si mot slutten: ”Pass godt på hva du fyller ditt skap med: det som er gjort kan ikke gjøres ugjort ”

  Dette er virkelig en familieforestilling – som tidligere har turnert på norske skoler og vært spilt på festivaler og turneer i Norge, Nederland, Belgia, Danmark og Litauen. Og nå endelig på Rosendal Teater!