ÅPNING: The Big Dream

Big dream

ÅPNING: The Big Dream

Av Verk Produksjoner (NO)

En sjarmerende hyllest til teatret

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Varighet

  85 minutter

  Medvirkende

  With: Anders Mossling, Saila Hyttinen, Fredrik Hannestad, Solveig Laland Mohn, Per Platou.
  Scenography and light concept: Jakob Oredsson
  Text dramaturg: Runa Skoseg
  Light technician and scenography assistant: Felipe Osorio-Guzmán.
  Producer: Pernille Mogensen
  Production assistand: Lea Basch
  Outside eye: Camilla Eeg
  Co-production: Black Box Teater
  Supported by: Norsk kulturråd
  + Vis alt

  20 år markeres med nedpå sjarme, nyanser av Lynch og et drøss teaterreferanser – i kjent Verk-stil.

  Verk er blant vår tids viktigste skapere av nordisk samtidsteater, og har gjestet Teaterhuset Avant Garden flere ganger tidligere. Med The Big Dream markerer teaterkompaniet sitt 20-årsjubileum. Så er det på sin plass at Verk Produksjoners opprinnelige nordiske kjerne, som besto av norske Fredrik Hannestad, finske Saila Hyttinen og svenske Anders Mossling, alle her er sentrale på scenen.

  Utgangspunktet for The Big Dream er enkelt, simpelthen en brevveksling mellom to personer. Brevskriverne er de noen-og-tjue-årige Verk-skuespillerne selv, Mossling og Hyttinen, som i dag begge har passert femti og har jobbet sammen i 25 år. Brevene kan være konfronterende, bekymringsfulle, dagligdagse, drømmende - og de er brev; en helt annen kommunikasjonsform enn dagens kjappe sosiale medier. Brevene formidles til oss av en annen skuespiller (Solveig Laland Mohn), et slags sosialt medium, som gjennom sin egen rolle og fortellerstemme gir ytterligere et lag til historien.

  Verk er kjent for sin fortellende og vaudeville-inspirerte spillestil som med satiriske og politiske undertoner, veksler uanstrengt mellom historiefortelling, skuespill og improvisasjon. De er også beryktet for hyppige referanser til andre verk og kunstnere. Allerede i tittelen, som er lånt fra David Lynchs album fra 2013, er det klart at vi kan forvente ei forestilling som er teatralt rik. «The Big Dream» er, like mye som en omfavnelse av Verks historie og væren, en hyllest til teateret og dets evne til å illudere livet. Forestillingen er “en erkjennelse av den veien som er tilbakelagt, og til viljen til videre progresjon som er gjenkjennelig for alle,” skrev Dagsavisen da de anmeldte forestillingen ved Black Box Teater høsten 2019.

  Åpningsprogrammet er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.