Things In My Mouth [Premiere]

Generator aspx 16

Things In My Mouth [Premiere]

Av Iggy Lond Malmborg

Ferskeste forestilling fra en av Europas virkelige teaterfornyere

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Pris

  220/100

  Varighet

  75 min

  Medvirkende

  Konsept, tekst og regi: Iggy Lond Malmborg
  Fremført av: Rea Lest og Iggy Lond Malmborg
  Tekniske løsninger og lyd: Kalle Tikas
  Dramaturg: Johan Jönson
  Video-designer: Gloria Hao
  Foto: Alissa Šnaider
  Søm: Helen Ananiassen, Liina Ananiassen
  Produksjonsleder: Eneli Järs
  Assistent: Mia Marie Bråthen
  Co-produksjon: Kanuti Gildi SAAL (Tallinn), Rosendal Teater (Trondheim), Black Box Teater (Oslo), BIT Teatergarasjen (Bergen), FFT (Düsseldorf)
  I samarbeid med: Inkonst (Malmö)
  Støttet av: Swedish Arts Council, Malmö city
  + vis alt

  Om du ikke har opplevd Malmborg før, kan du faktisk ikke gå glipp av denne forestillingen: Hvor stemmen er et virus, språk et symptom - og vi er bare vertsdyr.

  Språk: Engelsk

  IGGY IS BACK!

  En buktaler, en papegøye, en mannekeng, et kålhode, en baseballkølle. To skuespillere som framfører sonetter, vitser på kanten, en griskaill, en ung pike, et nygammelt, vakkert teater og mer. Alt dette må være der når hele vår tids aller største utfordringer må møtes.

  Og alt over er noen av ingrediensene i Things in My Mouth. Vi kommer til å høre stemmer, i gangene, rundt oss, under oss, over oss, inni oss. Stemmene som påstår, kommanderer, lokker, flørter, stønner, babler, skryter, vitser, gjentar, kopierer, raser, ler, gråter, mumler, nynner. De er rundt oss. Hele tiden. Og fra tidenes morgen, fra hvert eneste barns fødsel, er de der. Stemmen forteller hvem du er.

  Alt dette får du i en teaterlek med så stort alvor à la Shakespeare at en hel verden kan få plass på en scene. For også på nye Rosendal Teater finnes både teaterhimmelen og teaterluken som representerer de lavere deler av tilværelsen. Men teater i sitt vesen er at alt kan snus opp ned. Kan man noe, så skjer det. Slik er det i teater, menneskehetens eldste, sanneste og mest innflytelsesrike lekegrind.

  ----

  Iggy Lond Malmborg har gjennom en årrekke inngått som en fast kunstner i Teaterhuset Avant Gardens i sesongprogram og i Bastard – Trondheim internasjonale scenekunstfestival. Iggy tilfører teaterkunsten nødvendige semiotiske spørsmålstegn, filtrert gjennom det antitetiske i møtet mellom teater og performance. Hans dramaturgiske mesterskap skaper forbindelser med publikum der de trodde det tekstlige innholdet er tørt og akademisk. Hans språk utgjøres av de samtidig tilstedeværende elementene kropp, språk, rom, agent, aktør, situasjon. Den helt unike tilnærmingen gjør Iggy Lond Malmborg til en av Europas teaterfornyere. Det er alltid en glede åpne et nytt kapittel i kunstnerskap.