Våkenatt

Vakenatt plakat

Våkenatt

Av Konstellasjonen (NO)

28. november kl 12:00 +2 til
En interaktiv, altoppslukende opplevelse for tweens mellom 10-13 år

Visninger

Barn

Voksen

Moderasjon

Rauspris

90
180
120
100

Varighet

60 minutter

Medvirkende

Concept/Idea: Konstellasjonen AS
Produced by: Konstellasjonen in collaboration with Turnéteatret i Trøndelag and Rosendal Teater
Director: Morten Røsrud
Scenography: Jenny Hilmo Teig
Costume design: Berit Haltvik With
Special effects in masks and props: Leo Thörn
Composer: Frode Fjellheim
Dramaturg: Kristofer Grønskag
Artistical team/technical and administrative team: Kristina Kiberg, Janne Brit Rustad, Elizabeth Piro Volan, Morten Røsrud, Kristoffer Hjulstad og Mari Moe Krysinska.
Actors on stage: Kristina Kiberg, Janne Brit Rustad and Elizabeth Piro Volan
Supported by: Norsk kulturråd, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere (FFUK), Trøndelag fylkeskommune, Trondheim Kommune
+ Vis alt

Er du klar for å oppdage mytene om fortidens grusomste juleskikkelser? Konstellasjonen markerer 10-årsjubileet med intet mindre enn ei våkenatt for de mellom 10-13 år.

Språk: Norsk

Våkenatt er en opplevelse mer enn en forestilling. Et sted å finne vei, et sted å fare vill. Vi er stolte over å presentere en annerledes juleopplevelse for et publikum som ikke har flust med kulturtilbud – de som står midt mellom barn og ungdom.

I gamle dager levde menneskene side om side med overnaturlige skapninger. Like selvfølgelig som å lære seg å svømme, plystre og spise med kniv og gaffel var kunnskapen om hvordan man skulle beskytte seg hvis man møtte en underjordisk skapning.

Særlig langt mot nord, hvor mørketida fanger hver solstråle, og bare måneskinnet lyser opp og kaster skygger som avslører skikkelser fra den åndelige verdens tilstedeværelse. Snikende rundt hushjørnet, luskende i skogbrynet eller pustende ned gjennom pipa.

Hvem var alle disse skapningene? Hvordan så de ut? Hva ville de? Og hvor er de nå?

Mange voksne avfeier dette som gammel overtro, men vet de dette sikkert?

For: Vet vi egentlig hva som skjuler seg der ute i mørket? Konstellasjonen ser sitt snitt til å undersøke saken når de markerer sitt tiårsjubileum med produksjonen Våkenatt, som også er den tiende produksjonen i deres repertoar. Forestillingen er utviklet for aldersgruppen 10-13 år - populært kalt tweens - og føyer seg inn i rekken av forestillinger produsert av Konstellasjonen der presis målgrupperetting står som et viktig premiss både i utforskning, skapelse og gjennomføring.

I alle konstellasjonens forestillinger er utforsking av formspråk elementært, og i Våkenatt tar de sitt visuelle, ekspressive og teatrale uttrykk videre inn i en interaktiv altoppslukende opplevelse.

OBS!
Kompaniet jobber med en alternativ og tilpasset versjon av forestillingen for mennesker med spesielle behov. På grunn av utfordringer med smittevernsregler i form av plass, kan vi beklageligvis per dags dato ikke tilby forestillingen for rullestolbrukere. Vi jobber med å forbedre dette aspektet. Ta gjerne kontakt med oss ved spørsmål om dette.

Presse bes ta kontakt med Rosendal Teater eller Konstellasjonen for spesialavtale.

Barne- og ungdomsprogrammet er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.