Våkenatt

Vakenatt plakat

Våkenatt

Av Konstellasjonen (NO)

28. november kl 12:00 +2 til
En interaktiv, altoppslukende opplevelse for tweens mellom 10-13 år

Visninger

 • Lørdag 28. november, 12:00

  Sal 2

  Billett

 • Lørdag 28. november, 14:00

  Sal 2

  Billett

 • Søndag 29. november, 15:30

  Sal 2

  Billett

Pris

90 (Voksne 180/120)

Varighet

60 minutter

Medvirkende

Konsept/Ide: Konstellasjonen AS
Produsert av: Konstellasjonen i samarbeid med Turnéteatret i Trøndelag og Rosendal Teater
Regi: Morten Røsrud
Scenografi: Jenny Hilmo Teig
Kostymedesign: Berit Haltvik With
Spesialeffekter innen maske og rekvisitt: Leo Thörn
Komponist: Frode Fjellheim
Dramaturg: Kristofer Grønskag
Kunstnerisk team/teknisk og administrativt team: Kristina Kiberg, Janne Brit Rustad, Elizabeth Piro Volan, Morten Røsrud, Kristoffer Hjulstad og Mari Moe Krysinska.
Skuespillere på scenen: Kristina Kiberg, Janne Brit Rustad og Elizabeth Piro Volan
Støttet av: Norsk kulturråd, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere (FFUK), Trøndelag fylkeskommune, Trondheim Kommune
+ Vis alt

Er du klar for å oppdage mytene om fortidens grusomste juleskikkelser? Konstellasjonen markerer 10-årsjubileet med intet mindre enn ei våkenatt for de mellom 10-13 år.

Språk: Norsk

Våkenatt er en opplevelse mer enn en forestilling. Et sted å finne vei, et sted å fare vill – et sted hvor foreldre er forbudt. Vi er stolte over å presentere en annerledes juleopplevelse for et publikum som ikke har flust med kulturtilbud – de som står midt mellom barn og ungdom.

I gamle dager levde menneskene side om side med overnaturlige skapninger. Like selvfølgelig som å lære seg å svømme, plystre og spise med kniv og gaffel var kunnskapen om hvordan man skulle beskytte seg hvis man møtte en underjordisk skapning.

Særlig langt mot nord, hvor mørketida fanger hver solstråle, og bare måneskinnet lyser opp og kaster skygger som avslører skikkelser fra den åndelige verdens tilstedeværelse. Snikende rundt hushjørnet, luskende i skogbrynet eller pustende ned gjennom pipa.

Hvem var alle disse skapningene? Hvordan så de ut? Hva ville de? Og hvor er de nå?

Mange voksne avfeier dette som gammel overtro, men vet de dette sikkert?

For: Vet vi egentlig hva som skjuler seg der ute i mørket? Konstellasjonen ser sitt snitt til å undersøke saken når de markerer sitt tiårsjubileum med produksjonen Våkenatt, som også er den tiende produksjonen i deres repertoar. Forestillingen er utviklet for aldersgruppen 10-13 år - populært kalt tweens - og føyer seg inn i rekken av forestillinger produsert av Konstellasjonen der presis målgrupperetting står som et viktig premiss både i utforskning, skapelse og gjennomføring.

I alle konstellasjonens forestillinger er utforsking av formspråk elementært, og i Våkenatt tar de sitt visuelle, ekspressive og teatrale uttrykk videre inn i en interaktiv altoppslukende opplevelse.

Aldersgrense 10- 13 år. Egne forestillinger blir satt opp for et voksent publikum.

Presse bes ta kontakt med Rosendal Teater eller Konstellasjonen for spesialavtale.

Barne- og ungdomsprogrammet er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.