Vi, Folket

Vi Folket

Vi, Folket

Av Espen Klouman Høiner (NO)

9. mai kl 19:00 +1 til

Visninger

  • Lørdag 9. mai, 19:00

    Sal 2

    Billett

  • Søndag 10. mai, 19:00

    Sal 2

    Billett

Pris

220/100

Varighet

60 min

Medvirkende

Tyve år etter at Espen Klouman Høiner var utvekslingsstudent hos en arbeiderklasse i småbyen Danvers i Illinois, USA besøkte han dem igjen i 2017. Med utgangspunkt i samtaler med vertsfamiliens mor, Rose, har Klouman Høiner skapt monologen VI, FOLKET. Det har blitt en poetisk livshistorie som tar oss med fra ungdomstid, gjennom livet med småbarn som vokser opp til å bli egne voksne.

I samarbeid med Camilla Vatne Barratt-Due og Signe Becker har Klouman Høiner, som et motsvar til en kaotisk og polarisert samtid, skapt en stillferdig konseptualisering av den amerikanske drømmen eller virkeligheten, med den hvite arbeiderklassen som utgangspunkt.

VI, FOLKET av og med Espen Klouman Høiner ble kåret til en av årets beste forestillinger av Norsk Shakespearetidsskrift i 2018. Forestillingen vant Heddaprisen i 2019 for beste scenetekst, og var nominert til samme pris i kategorien «Beste scenografi og kostymedesign».

Fra Heddajuryens begrunnelse:
«Man kan mene at en av teatrets viktigste oppgaver er å gi en scene for historier som sjelden blir hørt. Scenerommet gir dessuten en spesiell mulighet for konsentrert lytting. Og det er nettopp dette som er det sentrale i årets beste scenetekst: Vi blir invitert til meditasjon rundt historier fra liv som ikke så ofte får oppmerksomhet i en bråkete samtid.»