EN
Meny
O P E N
C A L L
-
U n d e r s a n g
Harald Beharie søker 5 deltakere i alle aldre med ikke-vestlig bakgrunn, spesielt fra den afrikanske/asiatiske diasporaen til å delta i korprosjektet Undersang.
OPEN CALL

Undersang er en utendørs forestilling i skogen som vever sammen elementer av koreografi, korverk og skulpturelle installasjoner. I en samling av melaninrike sangere både scenekunstnere og amatører vil vi skape en intim og omsorgsfull verden, et sted hvor glamorøse vesener synger og vibrerer i natten.

Hvem vi søker

Prosjektet søker deltakere i alle aldre med ikke-vestlig bakgrunn - afrikanske/asiatiske diasporaer. Du trenger ikke å ha noen tidligere scene eller danseerfaring. Vi ønsker å samle en gruppe som er blandet i alder og yrke. Vårt eneste krav er at du har lyst på å engasjere deg i prosjektet, liker å synge eller har erfaring med sang eller kor og kan delta på annonserte prøver og forestillingsdager. Koret og kollektivet vi skaper sammen vil bli en del av forestillingen. Vi er interessert i deg som ikke har en bakgrunn som danser/sanger, men som er nysgjerrig og åpen for å utforske det å stå på en “scene” sammen med en større gruppe.

Hvordan vi vil jobbe

Vi vil kollektivt samarbeide med å utforme hva gruppen vil gjøre og bidra med i prosjektet/forestillingen og jobbe enkelte prøvedager frem mot premieren. I samarbeid med den enkelte utøver vil vi jobbe på å sette et forløp som utspiller seg i forestillingen. Spesifikt hva dette forløpet vil bestå av kommer til å være individuelt og noe vi finner frem til i fellesskap. For noen vil det kanskje bestå av mer hverdagslige oppgaver, vertskap og sang, hvor andre som har lyst eventuelt også kan ta del i noen av dansene som koreograferes. Dette finner vi ut av sammen.

Det tilbys et symbolsk honorar på 3000, - NOK.

Prøvetid/korøvelser er enkelte dager/tider i april/mai 2024 med forestillinger 08. og 09. juni.

Hvordan søke
Du kan melde deg på prosjektet med navn, alder, et bilde av deg selv og noen tanker om motivasjonen din for å delta på prosjektet.
Påmeldingen sendes til Undersang.project@gmail.com innen Søndag 7. april

Vi bekrefter din deltakelse i løpet av uke 15 (8. – 14. april).

Om prosjekt og koreograf

Harald Beharie er en koreograf som er opptatt av å skape temporære fellesskap i sin koreografiske praksis, i 2019 skapte han Shine Utopians sammen med Louis Schou, som utspilte seg som en fire dagers festival og forestilling på Dansens Hus hvor amatører og profesjonelle utøvere fant sammen som en midlertidig skeiv landsby. I Undersang er Harald opptatt av dissonansen til det å tilhøre og kunne ta eierskap til naturen og våre kollektive narrativ knyttet til landskapet, som en rasialisert person i en nordisk kontekst. I prosjektet bruker han begrepet “diasporisk kulturell fiksjon” til å sprenge grensene for hva det betyr å tilhøre og samtidig dyrke ambivalensen, dissonansen som en grobunn for å skape et sted hvor nye og urgamle krefter kan oppstå. Sammen med musikk komponert av artist Beharie vil Undersang være et korverk som baserer seg på strukturer som “groovy” flerstemmig klang og polyfoni. En hyllest til amatørkoret som innehar et potensial til å skape en enorm kraft og inderlig energi. I en magi dryppet i black poc* excellence og i en ny “queer ecology” skjærer prosjektet ut fysiske rom og avdekker nye hulrom i landskapet.

*people of color

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen