Hva er Rosendal Teater?

Vi er et teater for annerledes teaterkunst. Et fritt rom for kunstnere til å eksperimentere og for publikum til å reflektere.

En gang i tida var det voldelige cowboyfilmer. Gitarbråk på Uffahuset. Kvinnelige statsministere. Svarte presidenter. Herrer med dameklær, damer med herreklær, #metoo og menn som kliner på gata. De som la seg i lenker da politikerne ville bygge motorvei gjennom Bakklandet.

Utfordrerne har alltid vært her. Uten dem ville verden stått ganske stille.

Alt nytt er farlig. Akkurat som alt nytt får oss til å tenke utover, komme oss fremover.

Rosendal har alltid vært litt på sida, både i sjel og beliggenhet. Akkurat som oss. Vi er her for å utfordre det etablerte.

Rosendal Teater er et rendyrket programmerende og co-produserende teater med en klar kunstnerisk profil, gitt av teatersjef.

Nye Rosendal Teater skal vise internasjonal, nasjonal og lokal scenekunst og huse aktiviteter for store og for små. Fra tre scener, foajé- og mesaninområde, og spisested/bar i Rosendal kafé skal vi fylle teatret med sterke opplevelser.

Rosendal Teater er et rendyrket programmerende og co-produserende teater med en klar kunstnerisk profil, gitt av teatersjef.

Vi har et hovedprogram av forestillinger som forsøker å favne alle de uttrykkene teater kan ha og alt det teater kan være i samtida vår. I tillegg vil vi fra i høst ha et sideprogram som favner flere og nye publikumsgrupper - det blir alt fra jazzkonserter i kafeen til salsa, disco, barnearrangementer og debatter.

Velkommen til et nytt, gammelt møtested.

Velkommen til skeive, streite, små og store.

Velkommen til sterke opplevelser.

Velkommen til Rosendal Teater.