EN
Meny

Om Rosendal Teater

Vårt samfunnsoppdrag? Å være et myldrende knutepunkt og en ledende regional motor for kunstnere, kunstorganisasjoner og publikum, hvor vi sammen kan utforske hva scenekunsten og verden rundt oss kan være.

Teatret samproduserer og presenterer to sesonger per år med forestillinger, fester, konserter, installasjoner, filmvisninger, festivaler, residenser, samtalearrangementer, samt andre typer sosiale arrangementer. Vi driver også vår egen Rosendal kafé, et uformelt og sosialt sted hvor vi samler mennesker i alle aldre og av forskjellige bakgrunner rundt mat, drikke og kunstarrangementer.

Huset har to fleksible scener, en allsidig prøvesal, pluss en kafé / bar og mesanin. Også utenfor teatrets vegger jobber vi kunstnerisk opp i mot nabolagene, byen og regionen vi befinner oss i.

Rosendal Teater er et åpent, nysgjerrig, superinternasjonalt og hyperlokalt hus for performance, teater, dans, musikk og debatt. Vår visjon er å forandre scenekunsten – kunstnerisk, sosialt og miljømessig – mot ei dristig, inkluderende og bærekraftig fremtid.

Vi strekker oss mot å være:

Transformativ, endringssøkende og visjonær: Vi programmerer arbeid som utfordrer oss til å tenke annerledes om oss selv, hverandre og verden rundt oss. Arbeidet skal utfordre hva scenekunsten kan være, hvor den foregår og hvem som kan lage den. Vi jobber med stemmer som sjeldnere høres, som er marginaliserte og alternative. Vi vil forme en organisasjon som har blikket rettet mot fremtida med perspektiver på hva slags kunst, kunstorganisasjoner og kunstverden som vil være nødvendig da.

Inviterende: Uansett hvem du er, skal du føle deg invitert til å involvere deg, bli med i samtalen og dykke inn i livet i huset. Vi er: Nysgjerrige. Åpne. Inkluderende.

Superinternasjonal og hyperlokal: Vi strekker oss etter å skape dype og meningsfulle forbindelser mellom det globale og det lokale, på måter som sikrer at begge får næring av, formes og endres av hverandre. Vi begynner alltid med å spørre: Hva betyr det å gjøre dette prosjektet her, i denne byen og denne regionen, akkurat nå? Hvordan vil denne aktiviteten nære, styrke, utvide og inspirere til nye ideer og alternative tilnærminger i denne byen og regionen?


Våre løfter til kunstnere og publikum er:

  • Modige ideer og opplevelser med kraft til å endre
  • Uansett hvem du er – velkommen. Tilgjengelig og inkluderende for ansatte, samarbeidspartnere og publikum
  • Bærekraftig scenekunst
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen