EN
Meny
S j u
k j a p p e :
F r e m s k r i t t s p a r t i e t
Elin Marie Andreassen er gruppeleder og førstekandidat for Fremskrittspartiet i Trondheim. Hennes hjertesak for kultursektoren er frihet - for kunstnerne og for feltet.

Rosendal Teater har sendt avgårde sju kjappe spørsmål til ni av Trondheims politikere for å gjøre oss velgere litt klokere på hvem vi skal stemme på - og på hvor partiene står når det kommer til kunst og kultur.

1. Vi starter lett. Helt ærlig: Kultur eller fotball?

- Ja takk, begge deler!

2. Hvorfor skal vi som brenner for kunst og kulturlivet i Trondheim og Trøndelag stemme på deg og ditt parti?


- Folk i Trondheim og Trøndelag bør stemme på FrP fordi vi mener at kunsten og kulturen skal være fri fra politiske pålegg, krav og påvirkning.

3. Hva er din hjertesak?

- Min hjertesak er frihet. Dette omfatter også kunstnere og kultursektoren, som skal være fri til å utfordre og utfolde seg.

4. Hjelp oss velgere: Hvor går egentlig de største skillelinjene mellom partiene når det kommer til kunst og kultur i lokalpolitikken?

- Den viktigste skillelinjen går mellom de partiene som ønsker å hente inn mest mulig av innbyggernes penger, for å bruke disse pengene på de tingene som er viktigst for de samme politikerne som henter inn pengene, og oss som ønsker at folk skal få beholde mer av sine egne, hardt opptjente penger, slik at de kan bruke de pengene på det som er viktigst for akkurat dem. For eksempel på kunst og kultur.

5. Hva er din egen mest minneverdige kunstopplevelse?

- Det er vanskelig å velge. Det var svært minneverdig å få sett både Michelangelos Pietà og flere malerier av Caravaggio, da jeg besøkte Roma for noen år siden. I tillegg synes jeg festforestillingen som markerte åpningen av Trondheim som europeisk frivillighetshovedstad virkelig fortjener en plass i minneboka.

6. Hvorfor trenger vi kunst?

- Folk trenger kunst fordi det gir påfyll, rom for ettertanke og refleksjon, og det er med på å utfordre oss og stimulere til debatt. Vi trenger ikke bare noe å leve av, men også noe å leve for, og der er kunst og kultur svært viktig for mange.

7. Fortell oss: Hvorfor stiller du til valg?

- Jeg stiller til valg fordi jeg vil være med på å påvirke samfunnsutviklingen, og fordi jeg mener FrP har den beste politikken for å gi mer valgfrihet i hverdagen, både til innbyggerne, organisasjoner, bedrifter og andre.

Foto: Trondheim FrP

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen