EN
Meny
T U S E N
T A K K !

Til alle som kom for å bidra til og feire Trondheims nye teaterhus i helgen - tusen takk for en fantastisk helg! Her finner du bilder fra helga - og anmeldelsene av forestillingene.

Endelig kunne vi åpne dørene! Den offisielle åpningsdagen fredag 23. august fikk følge av strålende sol når 250 inviterte gjester møttes ved lasterampa for å høre taler, Svartlamon blandakor og performance ved kunstnerne Simon Mayer fra Østerrike og Iggy Lond Malmborg fra Sverige. Scenekunstner fra Trondheim Ibrahim Fazlic (25) fikk æren av å åpne huset og holdt en personlig tale om sin "oppvekst" blant publikum på Teaterhuset Avant Garden.

Lørdag gikk for fullt hus på alle forestillinger, med overraskelseskonsert med The School og Trond Wiger og en kafé tettpakket med naboer og folk i alle aldre. Vi ønsket oss mangfold, og hvis lørdagen er representativ for dem som vil møtes i Rosendal kafé må vi si oss fornøyde!

Søndag gikk over all forventning - over 1000 barn og familier var innom huset i løpet av dagen. Tusen takk til alle frivillige, til publikumsvertene og til et tålmodig publikum! Vi skal jobbe videre med å merke bygget enda bedre, så det blir lettere å finne frem. Med gratis saft, vaffel og croissanter i kafeen, konsert, disco, basse-hjørne og en rekke verksteder og teaterpåfunn rundt omkring, virket det som både små og store koste seg.

Nå lukker vi kafeen for å få ferdig endel ting som må på plass - frem til den offisielt åpner fredag 30. august. Vi sees!

Les alt om åpningen:

Adresseavisen (24. august 2019): "Rosendal teater åpnet offisielt dørene fredag ettermiddag. Det var til stor glede for mange."

Adresseavisen (22. august 2019): "I byens nye kulturhus får du halv pris om du har dårlig råd"

Trondheim24 (23. august 2019): "Naboene har vært i hodene våre under planleggingen av huset, og vi lykkes ikke om vi ikke greier å bli et sted hvor de ønsker å henge"

Les anmeldelsene:

Isbjørnpappaen av Katja B. Lindeberg (NO)

Rørende intenst og personlige teater - "Modig, sterkt og smart av både utøver og teater at dette svært personlige prosjektet er første lokale oppsetning på Rosendal teater".

(Ole Jacob Hoel, Adresseavisen): Anmeldelse 24. august 2019

Personleg og ålment - "Lindeberg greier å seie oss mykje klokt og innsiktsfullt om einsemd, kjærleik, og om å vere menneske i samvær med andre."
(Amund Grimstad, Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift og egen blogg): Anmeldelse 25. august 2019

Pursuit of Happiness av En-Knap Productions/Nature Theatre of Oklahoma

Ville vesten er ikke som før - "herlig valg av åpningsforestilling på Rosendal Teater"

(Ole Jacob Hoel, Adresseavisen): Anmeldelse 24. august 2019

Dette føltes litt som å være i København. Har savna et utested med så mange nye fjes og blanda folk!

Lørdagsgjest i kafeen

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen