EN
Meny

Batty Bwoy

Av Harald Beharie

En solo om ømhjerta begjær, vold og sjarm

Varighet: 80 min
Velkommen til ei forestilling som tar for seg fortellinger om det skeive, og om frykten for den skeive kroppen som en pervers skikkelse.

Etter forestillingen torsdag 29.09 vil det foregå en artistsamtale

Batty Bwoy betyr “rumpegutt” og er Jamaicansk slang for en skeiv eller feminisert mann. Velkommen til en solo som styrer bort fra spørsmål eller kritikk, og heller plasserer seg et sted fylt av lekenhet og begjær, viklet inn i vold og sjarm. Batty Bwoy utspiller seg som en kroppslig fiksjon, i ei forestilling som tar for seg fortellinger om det skeive, og frykten for den skeive kroppen som en avvikende skapning. Uttrykket «Batty Bwoy» brukes for å mane fram en ambivalent skapning som eksisterer i brytningspunktet mellom kroppen og den frigjorte kraft, glede og batty energy. Med kunstnerens egne ord:   

Batty Bwoy er et rovdyr, en “murderous” og “flaming queen”.  Batty Bwoy påkaller hensynsløs “batty energy” og ømhjertet begjær mens han kravler, svelger og inhalerer. Batty Bwoy er en uforutsigbar skapning, og avdekker kjærligheten og skrekken i sin tilstand. Hans dans stuper inn i absurde homofobe narrativ og er inspirert av demoniske og mytiske dimensjoner i disse fordrevne kroppene.

Prosjektet tar for seg mytologier, fantasier, og følelser rundt skeiv kropp og identitet, og har funnet inspirasjon i blant annet homofobiske dancehall-tekster, 70-talls Giallo-filmer fra Italia, gully queens og skeive stemmer i Norge og Jamaica som Beharie har møtt gjennom prosessen.  Batty Bwoy er et samarbeid med kunstnerne Karoline Bakken Lund, Veronica Bruce og prog-rock bandet Ring van Möbius og hadde urpremiere 20.januar 2022.

Medvirkende
Kunstnerisk ansvar og koreografi: Harald Beharie
Utøver: Harald Beharie
Kunstneriske samarbeidspartnere: Karoline Bakken Lund og Veronica Bruce
Skulptur: Karoline Bakken Lund og Veronica Bruce
Komponist: Ring van Möbius
Lyddesigner: Jassem Hindi
Ytre øye: Hooman Sharifi, Inés Belli
Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Sandnes Kommune og TOU.
Co-produsenter: Dansens Hus og RAS
Foto: Julia Hrncirova
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!