De lystige koner i Windsor

Lystige koner foto Shereen Khachik

De lystige koner i Windsor

En geriljaopera av Skeive Stemmer

4. september kl 18:00 +2 til
Shakespeare i skeiv drakt

Visninger

Varighet

150 min

Medvirkende

Sangere: Mae Heydorn Messo, Therese A. Khachik, Maria Dale Johannessen, Patrick Egersborg, Alvilde Antonsen, Slava Grabovsky, Mathilde Hofvind Borgen, Marte Arnesen og Mathias Vistnes
Regi: Lars Harald Maagerø
Musikkansvarlig: Knut Erik Jensen
Kostyme og scenografi: Fridtjof Brevig
Makeup-artist: Shlomi Ruimi Askildsen
Produsent: Shereen Khachik
Arrangør: Skeive Stemmer operakompani i samarbeid med Operavennforening og Trondheim Pride
Støttet av: Trondheim Kommune, Trøndelag fylkeskommune, Torstein Erbo Gavefond og Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), Sparebanken SMN. mfl
+ Vis alt

Hva passer vel bedre i Skeivt Kulturår og Trondheim Prides 25-årsjubileum enn en skeiv opera i Østbyen?

Collector of: Laughs

Et samarbeid med Trondheim Pride


Du blir glad og smigret når du får et kjærlighetsbrev. Så oppdager du at det er skrevet av den største rundbrenneren i byen! Og så oppdager du at han har skrevet et helt likt brev til din beste venninne! Dette er opplevelsen til Mrs. Ford og Mrs. Page når de en dag får helt like kjærlighetsbrev fra den altfor selvsikre Sir John Falstaff. De bestemmer seg for å ta en grufull hevn, ikke bare på Falstaff, men også på sine sjalu ektemenn.

Men hvor langt kan man egentlig gå for å hevne seg, selv når en føler en stor urett er begått? Og lever fruene selv opp til sine feministiske idealer når de ønsker å bestemme hvem Mrs. Pages datter Anna skal gifte seg med? Dette er en kamp – mellom kjønn og mellom generasjoner – for kjærlighet og respekt.

William Shakespeares vittige komedie er satt til fengende musikk i denne operetten av Otto Nicolai. Skeive Stemmer setter fokus på humoren i stykket, men også på hva vi kan lære om kjønn og kjønnsroller i denne fortellingen fra en liten by i England. Forestillingen synges på norsk.