Dip into: Breaking & Vogue

Lazylegz hoto by Jazpar min

Dip into: Breaking & Vogue

Av ILL-Abilities og Cassandra Moldenhauer

7. november kl 11:30
Foredrag, workshops, jams, battles, open practice vogue ball og dance party!

Visninger

  • Lørdag 7. november, 11:30

    Sal 1

    Billett

Pris

Lecture: Free. Workshop: 100 kr – incl. all-day admission. Battle/Jam/Open practice Vogue ball: 100 kr (Free of charge if you participate at battle or ball) Dance Party: Free

Varighet

Hele dagen

Medvirkende

En hel dag dedikert til hip-hop og ballroom-kulturene, med spesielt fokus på breaking og vogue. Dette er ikke hverdagskost – velkommen til Rosendal for en dag til å bli svett av!

Språk: Norsk og engelsk

For voksne og barn over 10 (break)/15 (vogue)

Barne- og ungdomsprogrammet er et samarbeid mellom DansiT og Rosendal Teater.

Hip-hop- og ballroom- miljøene oppstod som subkulturer i New York utover 1900-tallet. Begge kulturene vokste frem blant grupper som av ulike grunner levde på siden av majoritetssamfunnet, og som fant styrke, frihet, aktivisme og tilhørighet gjennom egne kulturelle og kunstneriske uttrykk. Elementer fra disse kulturene er senere blitt både mer utbredt og kommersialisert, og er sterkt tilstede i dagens populærkultur, blant annet innen dans, musikk, film og mote.

Dip into: Breaking & Vogue får du en introduksjon til den historiske og kulturelle betydningen bak det vi kjenner til som dansestilene breaking og vogue. Du kan plukke opp noen nye trinn på workshops og briljere med egne, unike skills i battles, på practice vogue ball eller på dansefesten mot slutten av kvelden!


Redouan «Redo» Ait Chitt (NL) og Luca «Lazylegz» Patuelli (CA)
fra det internasjonale breakdance-crewet ILL-Abilities kommer tilbake til Trondheim og er klare for å dele av sin kunnskap og smittende entuasiasme gjennom foredrag, workshops, jams, battles og visninger.

Cassandra Moldenhauer fra Kiki House of Meraki er pionér for vogue- og ballroom-miljøet i Norge. Cassandra vil holde workshops og foredrag, og organiserer et eget “Open Practice Vogue Ball” for alle som ønsker å delta.

Velkommen til en dag viet til å feire det unike, og bli bedre kjent med hip-hop og ballroom-kulturene som arenaer for mangfold i alder, kjønnsuttrykk, funksjonsvariasjoner og kropper!

Program: Dip Into – Breaking & Vogue


10.00 - 11.30: Workshop: Vogue (Advanced) 11.45 - 13.00: Foredrag - Dip Into: Introduksjon til ballroom/vogue og hip hop/break

13.15 - 14.45: Workshop: Vogue eller Break (Inclusive/beginner)
Pause (påmelding til battles)


15.30: Jamsession

16.00: Allstyle battle preselection

17.00: Jamsession + pauseinnslag

18.00: Semifinaler + finaler

21:00 Open practice vogue ball

22:00 Dance party - alkoholfritt

Målgrupper workshop:

Vogue - 15 og oppover

Break - 10 og oppover