Inside-Outside / Weaving Broken Threads

Parallax Tveit4 1

Inside-Outside / Weaving Broken Threads

med Parallax + Anders Tveit (NO) / Heather Frasch (US)

22. april kl 19:00
Det du ser er ikke nødvendigvis det du hører!

Visninger

  • Fredag 22. april, 19:00

    Sal 2

    Billett

Priskategori 5

Priskategori 4

Priskategori 3

Priskategori 2

Priskategori 1

250kr
200kr
150kr
100kr
80kr

Varighet

Ca. 90 minutter inkl. pause

Medvirkende

Inside-Outside Anders Tveit + Parallax (Are Lothe Kolbeinsen, Torstein Lavik Larsen og Ulrik Ibsen Thorsrud)
Weaving Broken Threads: Heather Frasch
I samarbeid med: nyMusikk Trondheim
Støttet av: Norsk Kulturråd
+ Vis alt

På denne konserten blir publikum presentert for en lydverden som utforsker og leker med hva et instrument er og kan være.

Inside-Outside er et samarbeidsprosjekt mellom komponist Anders Tveit og improvisasjons ensemblet Parallax, der de leker med publikums persepsjon blant annet gjennom å feste små høyttalere til instrumentene, noe som igjen er med på å viske ut grensene mellom hvem som spiller hva og hvor lyden egentlig kommer fra. I «tradisjonell» elektronisk musikk kommer musikken fra høyttalerne mens den i ren akustisk musikk kommer fra instrumentene. I dette verket vrir Tveit og Parallax om på dette og lar grensene mellom det akustiske og elektroniske flyte over i hverandre.

Parallax består av Ulrik IbsenThorsrud på perkusjon, Torstein Lavik Larsen på trompet og Are Lothe Kolbeinsen på gitar. Anders Tveit er med på live elektronikk.

I soloverket Weaving Broken Threads blir hverdagsobjekter kroppsliggjort gjennom å opptre som lydskapende aktører. Den amerikanske komponisten og utøveren Heather Frasch benytter seg av gamle sigarbokser og dagligdagse objekter knyttet fast og hengende i tråder som materiale for å skape ulike lydlandskap. Inne i sigarboksene befinner det seg elektroniske kretser og programvare som forandrer og manipulerer lyden til objektene basert på utøverens interaksjon. Bruken av sigareskene gir verket et menneskelig perspektiv som forbinder det gamle, det skjulte og det hemmelige.

Etter kveldens konsert vil det bli en panelsamtale mellom utøverne og stipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid ved NTNU, Gyrid Nordal Kaldestad.