PREMIERE: Iris, pupil, retina, etc

IGGY bredde IMG 1150

PREMIERE: Iris, pupil, retina, etc

av Iggy Malmborg (SE)

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Priskategori 5:

  Priskategori 4:

  Priskategori 3:

  Priskategori 2:

  Priskategori 1:

  250 kr
  200 kr
  150 kr
  100 kr
  75 kr

  Varighet

  Ca. 100 minutter

  Medvirkende

  Konsept og regi: Iggy Malmborg
  På scenen: Julie-Cecilie Solberg, Iggy Malmborg
  Dramaturg: Johan Jönson
  Lysdesign: Ulrich Ruchlinski
  Effekter: Leo Thörn
  Konstruksjon av scenografi: Ragnar Sletten
  Produksjonsledelse: Elisabeth Carmen Gmeiner
  Produksjonsassistent: Betty Nilsen
  Co-produsert av: Rosendal Teater (Trondheim), Black Box Teater (Oslo), BIT-Teatergarasjen (Bergen), Frascati Theatre (Amsterdam)
  I samarbeid med: Inkonst (Malmö)
  Støttet av: Svenska Kulturrådet, Region Skåne, Norsk Kulturfond, FFUK, FFLB, Malmö Stad
  Foto: Alette Schei Rørvik
  + Vis alt

  Om du ikke har opplevd Malmborg før, kan du faktisk ikke gå glipp av denne forestillingen: "Iris, pupil, retina etc." er viet til mysteriet om å se, hvordan verden ser ut for våre øyne og språkintervensjon i den prosessen.

  Stykket gir fokus til øyet som et organ, hvordan verden rundt oss invaderer sansene våre og hvordan vi skal håndtere den (kaotiske) informasjonen som projiseres inn i oss når vi åpner øynene.

  I dette stykket smelter tenking og å se sammen til en uatskillelig enhet. Her er det ingen undertekst, det du ser er alt som er. Derfor inviteres du til å tenke med øynene.


  _____

  Iggy Malmborg har gjennom en årrekke inngått som en fast kunstner i Teaterhuset Avant Gardens i sesongprogram og i Bastard – Trondheim internasjonale scenekunstfestival. Iggy tilfører teaterkunsten nødvendige semiotiske spørsmålstegn, filtrert gjennom det antitetiske i møtet mellom teater og performance. Hans dramaturgiske mesterskap skaper forbindelser med publikum der de trodde det tekstlige innholdet er tørt og akademisk. Hans språk utgjøres av de samtidig tilstedeværende elementene kropp, språk, rom, agent, aktør, situasjon. Den helt unike tilnærmingen gjør Iggy Malmborg til en av Europas teaterfornyere. Det er alltid en glede å åpne et nytt kapittel i hans kunstnerskap.