EN
Meny

PREMIERE: Klasserommet

av Cirka Teater (NO)

For voksne, og barn over 12 med følge!

Varighet: Ca. 75 minutter
En musikalsk og delvis dokumentarisk fortelling fra det opprørske 60-tallet, der vi går inn i det lukkede klasserommets truende dynamikk og får oppleve at det finnes mange og ulike versjoner av sannheten om den gang da.
«Vi var 24 elever. Vi hadde samme lærer i alle fag. «Frøken» var rundt 60 år, myndig, autoritær. Hun krevde disiplin, og brukte raseriet som våpen mot uønsket oppførsel. Vi tilbrakte skoletida i et klasserom der frykt og skam fikk vokse».

I «Klasserommet» samles minner og bruddstykker av historier i et puslespill av en fortelling. Forestillingen er et frodig, fargerikt og delvis dokumentarisk tidsbilde av sårbare barn og deres lærer, en relasjon preget av makt og misbruk av makt. Skolegården og klasserommet er rammen rundt alt som skjer. Historiene oppleves fra barnas perspektiv, og fra det voksne reflekterende tilbakeblikket. Men også «Frøkens» stemme får slippe til: På 60-tallet er sterke verdier på kollisjonskurs, og den autoritære lærerens verdier møter stor motstand. «Frøken» opplever en fullstendig omvelting av sin yrkeshverdag. På den andre siden av 60-tallet får barn og unge en helt ny plass i samfunnet, og lærerrollen omdefineres. ”Frøkens” grunnmur krakelerer.

Med levende musikk på scenen, fiffige fortellergrep og visuell lek med objekter og rom viser skuespiller Anne Marit Sæther oss hvordan kunstens kraft kan endre vårt forhold til historien.


Språk: Norsk

Medvirkende
Manus: Anne Marit Sæther
Skuespiller: Anne Marit Sæther
Regissør/manuskonsulent: Kjersti Haugen
Musikere: Erlend Smalås / Martin Smidt
Scenograf: Gilles Berger
Kostyme: Berit Haltvik With
Lysdesigner: Eirik Torsethaugen
Produsent: Ingrid Bjørsnøs Kvam
Foto: Hallvar Bugge Johnsen
Billettpriser
Nivå 1 250kr
Nivå 2 200kr
Nivå 3 150kr
Nivå 4 100kr
Nivå 5 75kr
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen