Lademoen forteller: Elsa B. Holmedal og Rais Neza Boneza

IMG 1190

Lademoen forteller: Elsa B. Holmedal og Rais Neza Boneza

Av Naboland (NO)

Et must for våre naboer!

Visninger

 • Ingen forestillinger funnet
 • Varighet

  Ca 15 min

  Medvirkende

  Idè, konsept og regi: Barbro Rønning
  Tegninger: Ekatharina Vasileva
  Skrivelærer: Marte Huke
  Produsent: Barbro Rønning
  Nettside: www.naboland.no
  + Vis alt

  Velkommen til et saftig og nyskapende fortellerkonsept fra Østbyen (naturligvis) som vil spilles ut i Rosendal Kafé gjennom høsten!

  16. september: Elsa B. Holmedal og Rais Neza Boneza forteller:

  DA TRIKKEN FORSVANT, – SEILTE EN SKATEBOARD-HALL INN PÅ LADEMOEN
  Elsa minnes sin egen ungdom og tar oss med til Elgsetertrikken i gamle dager. Til svingskjørt og dans på Araber’n, trikkepatriotenes krangling og mye mer.
  «Et ledig skateboard kan bli drama for en mormor». Kom og hør!!

  Elsa er forteller i Midtnorsk fortellerforum.

  LADEMOENPOLIS

  Sammen med Raïs vandrer vi rundt til mange ulike steder på Lademoen, som bydelshuset, kirka og Nyhuset. Vi får ta del i en historie om oppvekst og familieliv i medgang og motgang – og med en lykkelig slutt: møtet med den store kjærligheten.

  Raïs Neza Boneza er en skribent, poet, fredsforsker og -praktiker. Hans arbeid er basert på kunst, helbredelse, solidaritet, fred, konflikttransformasjon og menneskeverdsspørsmål.

  Om prosjektet:

  NI FORTELLINGER FRA KJENTE STEDER
  PÅ LADEMOEN SKAPT OG FRAMFØRT AV:

  • Elsa B. Holmedal • Raïs Boneza • Eva Bragstad • Ranja Bojer • Barbro Rønning • Marte Huke • Pål Bøyesen • Bjarne Asum • Berit Rusten

  Mange har et forhold til bydelen Lademoen og de kjente stedene der, som Trikkestallen, Preservingen, Bydelshuset, Skolen, Kirka, Uffa, Nyhuset, Dora, Rosendal, Etiopia, (blokkene på Voldsminde), Boligan, (Sing-sing, Kommunistreiret), Meieriutsalget og Nidar.

  I Lademoen forteller snakker disse husene/stedene til deg gjennom performanceuttrykk og fortellinger i en saftig nyskapende mix. Skapt av Lamonitter som deler sine personlige inntrykk fra levd liv på stedet, blanda villt ut med litt fantasi! Som inspirasjon har vi hatt Ekatharina Vasileva sine magiske tegninger, som henger utstilt i Rosendal kafé gjennom hele spilleperioden.

  Lademoen forteller spilles i Rosendal kafé seks fredager kl. 18.00 i september og oktober


  «Lademoen forteller» er et skrive - og fortellerkonsept presentert av NABOLAND, et kreativt bydelsprosjekt på, for og om Lademoen. Med utgangspunkt i NABOLAND-illustratør Ekaterina Vasilevas stedsspesifikke tegninger fra bydelen, er lokale forfattere, fortellere og skriveinteresserte beboere invitert inn i en skriveprosess ledet av forfatter Marte Huke og dramaturg/regissør Barbro Rønning.