EN
Meny

Lademoen forteller: Ranja Bojer og Barbro Rønning

Av Naboland (NO)

Et must for våre naboer!

Varighet: Ca 15 min
Velkommen til et saftig og nyskapende fortellerkonsept fra Østbyen (naturligvis) som vil spilles ut i Rosendal Kafé gjennom høsten!

Mange har et forhold til bydelen Lademoen og de kjente stedene der, som Trikkestallen, Preservingen, Bydelshuset, Skolen, Kirka, Uffa, Nyhuset, Dora, Rosendal, Etiopia, (blokkene på Voldsminde), Boligan, (Sing-sing, Kommunistreiret), Meieriutsalget og Nidar.

I Lademoen forteller snakker disse husene/stedene til deg gjennom performanceuttrykk og fortellinger i en saftig nyskapende mix. Skapt av Lamonitter som deler sine personlige inntrykk fra levd liv på stedet, blanda villt ut med litt fantasi! Som inspirasjon har vi hatt Ekatharina Vasileva sine magiske tegninger, som henger utstilt i Rosendal Kafé gjennom hele spilleperioden.

Lademoen forteller spilles i Rosendal kafé seks fredager kl. 18.00 i september og oktober.


30. september: Ranja Bojer og Barbro Rønning

FILMKLIPP - Ranja Bojer

Kom og hør Filmhuset Rosendal mimre tilbake til tiden da Filmklubben og Cinemateket holdt til i huset: Jeg viste obskure stumfilmer, syttitalls splætterfilmer og esoterisk science fiction, filmer med regissørnavn det er vanskelig å uttale. Sergej Eisenstein, Andrej Tarkovskij, Francois Truffaut, Krzysztof Kieślowski, Vsevolod Pudovkin. Jeg kan alt om italiensk neorealisme, fransk surrealisme og sovjetisk ekspressiv montasje.

Ranja har mangeårig erfaring som DJ, hun har gitt ut en roman og skriver sporadisk i bloggen rotrock.no.

Barbro Rønning: INGEN GLEMMER ROSENDALPUBEN

Her forteller det brune vegg-til-vegg-teppet i gamle, gode Rosendalpuben om en kveld med høydepunkter i fotballkampen, jubelrop og mange runder med øl. En kveld hverken teppet – eller de som var der – har glemt.

Barbro er glad i å fortelle drøye historier og er scenekunstner med mangfoldig bakgrunn. Hun er kunstnerisk leder for Naboland, og har ansvar for konsept/lett regi på Ladmoen forteller.


Om prosjektet:

NI FORTELLINGER FRA KJENTE STEDER
PÅ LADEMOEN SKAPT OG FRAMFØRT AV:

• Elsa B. Holmedal • Raïs Boneza • Eva Bragstad • Ranja Bojer • Barbro Rønning • Marte Huke • Pål Bøyesen • Bjarne Asum • Berit Rusten


«Lademoen forteller» er et skrive - og fortellerkonsept presentert av NABOLAND, et kreativt bydelsprosjekt på, for og om Lademoen. Med utgangspunkt i NABOLAND-illustratør Ekaterina Vasilevas stedsspesifikke tegninger fra bydelen, er lokale forfattere, fortellere og skriveinteresserte beboere invitert inn i en skriveprosess ledet av forfatter Marte Huke og dramaturg/regissør Barbro Rønning.

Medvirkende
Idè, konsept og regi: Barbro Rønning
Tegninger: Ekatharina Vasileva
Skrivelærer: Marte Huke
Produsent: Barbro Rønning
Nettside: www.naboland.no
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen