Lademoen forteller: Bjarne Aasum og Pål Bøyesen

IMG 1180

Lademoen forteller: Bjarne Aasum og Pål Bøyesen

Av Naboland (NO)

14. oktober kl 18:00
Et must for våre naboer!

Visninger

Varighet

Ca 15 min

Medvirkende

Idè, konsept og regi: Barbro Rønning
Tegninger: Ekatharina Vasileva
Skrivelærer: Marte Huke
Produsent: Barbro Rønning
Nettside: www.naboland.no
+ Vis alt

Velkommen til et saftig og nyskapende fortellerkonsept fra Østbyen (naturligvis) som vil spilles ut i Rosendal Kafé gjennom høsten!

Mange har et forhold til bydelen Lademoen og de kjente stedene der, som Trikkestallen, Preservingen, Bydelshuset, Skolen, Kirka, Uffa, Nyhuset, Dora, Rosendal, Etiopia, (blokkene på Voldsminde), Boligan, (Sing-sing, Kommunistreiret), Meieriutsalget og Nidar.

I Lademoen forteller snakker disse husene/stedene til deg gjennom performanceuttrykk og fortellinger i en saftig nyskapende mix. Skapt av Lamonitter som deler sine personlige inntrykk fra levd liv på stedet, blanda villt ut med litt fantasi! Som inspirasjon har vi hatt Ekatharina Vasileva sine magiske tegninger, som henger utstilt i Rosendal Kafé gjennom hele spilleperioden.

Lademoen forteller spilles i Rosendal kafé seks fredager kl. 18.00 i september og oktober.


14. oktober: Bjarne Aasum og Pål Bøyesen

COWBOYFILM PÅ ROSENDAL

Bjarne har lett i sine minner fra Lademoen og Rosendal kino. Han tar oss med tilbake til sine guttedagers opplevelser sammen med John Wayne, Eddie Constantin og andre store helter.

Bjarne er forteller fra Midtnorsk fortellerforum

NAUTILUS

Ubåtbunkeren Dora har en vond historie og er et av de største eksisterende monumentene fra andre verdenskrig. Jeg oppdaget at Dora skjuler mange skatter og består av mange kammer innover, som på innsiden av skallet til en Nautilusblekksprut. Dora er for tykk og massiv til å rives, men hvor lenge vil den være på jorda? Og har Dora et lydspor? Håper å finne det sammen med dere som kommer denne fredagen.

Pål er utdannet billedkunstner og har jobbet med scenekunst, skulptur og tegning. Han jobber mest på Remida, senter for kreativ gjenbruk. Der prøver han å inspirere barn og pedagoger til å utforske ulike materialer i estetiske læreprosesser.

Om prosjektet:

NI FORTELLINGER FRA KJENTE STEDER
PÅ LADEMOEN SKAPT OG FRAMFØRT AV:

• Elsa B. Holmedal • Raïs Boneza • Eva Bragstad • Ranja Bojer • Barbro Rønning • Marte Huke • Pål Bøyesen • Bjarne Asum • Berit Rusten


«Lademoen forteller» er et skrive - og fortellerkonsept presentert av NABOLAND, et kreativt bydelsprosjekt på, for og om Lademoen. Med utgangspunkt i NABOLAND-illustratør Ekaterina Vasilevas stedsspesifikke tegninger fra bydelen, er lokale forfattere, fortellere og skriveinteresserte beboere invitert inn i en skriveprosess ledet av forfatter Marte Huke og dramaturg/regissør Barbro Rønning.