EN
Meny
provocations

Mamma Masochist

av Ibrahim Fazlic (NO/BA)

«Kjære lille venn – kom inn i mammas kjeller. Kom inn i morskjelleren og la meg die deg.»

Varighet: ca. 2 timer
Trønderske Ibrahim Fazlic pirker i moderskapets masochisme og barnets dominans i denne mørke forestillinga om maktforskyving og lidelse.

På et sted mellom et BDSM-fangehull og en fødeavdeling undersøker Mamma Masochist medavhengighet, infantilisering og forventet tilbedelse. Omdreiningspunktet i forestillingen er moderskapets masochisme og barnets dominans – en emosjonell drakamp mellom karakterene oppstår, de iscenesetter seg selv og deg, publikum, i denne moderskapets BDSM-seanse.

En ung mann synger for deg. Han disiplinerer deg, forteller dere historier om tidspunkter i livet du umulig kan huske. Han gir deg melk og snakker om gode mødre, om det mødre ofrer, tar publikum som gisler av omsorg. Kanskje lykkes han med å lokke dere inn i stockholmssyndromet, at han får deg til å akseptere ham som din egen mor? Samtidig sitter en kvinne – dobbelt så gammel som ham – vakkert bundet i japanske shibariknuter. Hun protesterer ikke. Hun overgir seg. I hvert fall for en stund.

En mor og mannen i hennes liv. En ond sirkel av bortskjemthet når pappas lille prinsesse føder sin helt egne lille mann. Prosjektet undersøker intimiteten, kjærligheten og den betryggende nytelsen i samtykket mishandling idet karakterene nærmer seg smertepunktet for ubetinget kjærlighet.

Mamma Masochist ser på maktforskyvning og hvordan lidelse, eller pleie av egen lidelse påført av andre, kan brukes for å herske. Vanligvis ses dette hos statsledere som forteller offerhistorier for å få medfølelse i offentligheten for sin grusomhet. I dette prosjektet går Fazlic nærmere, helt inntil den dominante Mother Masochist som forteller om martyrtilværelsen, fysisk og mental smerte, for å undertrykke den kanskje sadistiske sønnen.

Ibrahim Fazlic er scenekunstner og dramatiker. For tiden er han husdramatiker på Dramatikkens hus. Han har tidligere laget forestillingene prty lyf og En Muslimsk Afro-Joik på Svensk i Norge, og er en helt spesiell scenekunstner for Rosendal Teater, da vi har fulgt han siden han var 16 år og førstegangspublikummer i kjelleren på Avant Garden.

Medvirkende
Konsept, tekst, regi Ibrahim Fazlic 
Skuespillere Anne E. Kokkinn, Ibrahim Fazlic 
Produsent Mari Moe Krysinska 
Co-produksjon Rosendal Teater, Black Box teater, Grenland Friteater, Festspillene i Nord-Norge 
Dramaturg Per Ananiassen 
Kostyme, scenografi Jenny Hilmo Teig 
Kostymemaker, konsulent Kristian Østvik 
Lysdesign, visuell utforming Eirik Brenne Torsethaugen 
Komponist Julian Skar 
Støttet av Kulturrådet, Fritt Ord, Fond for lyd og bilde, Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommune, Oslo kommune 
Billettpriser
Nivå 1 250 kr
Nivå 2 200 kr
Nivå 3 150 kr
Nivå 4 100 kr
Nivå 5 75 kr

Sjekk ut resten av høstprogrammet!

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!