mellomland

Mellomland07976 FULL SIZE scaled

mellomland

Av Carte Blanche (NO)

29. oktober kl 19:00 +1 til
Dobbeltforestilling av briljante koreografer

Visninger

  • Lørdag 29. oktober, 19:00

    Sal 1

    Billett

  • Søndag 30. oktober, 15:00

    Sal 1

    Billett

Nivå 1

Nivå 2

Nivå 3

Nivå 4

250,-
200,-
150,-
100,-

Varighet

ca 125 min

Medvirkende

DRAMATURG Thomas Schaupp (BUD) | Jonas Lopes (Sovaco de Cobra) INSTALLASJON OG KOSTYME | KONSEPT KOSTYME DESIGN Ronak Moshtaghi (BUD) | Lander Patrick (Sovaco de Cobra)
LYSDESIGNER Thomas Bruvik (BUD) | Rui Daniel (Sovaco de Cobra)
KOMPONIST Lykorgous Porfyris (BUD) | Mestre André (Sovaco de Cobra)
DANSERE Irene Vesterhus Theisen, Daniel Mariblanca, Ole Martin Meland, Aslak Aune Nygård, Anne Lise Rønne (BUD) | Noam Eidelman Shatil, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Tilly Sordat, Lin van Kaam, Max Makowski, Mathias Stoltenberg, Adrian Bartczak, Nadege Kubwayo (Sovaco de Cobra)
PR-FOTO Sjur Pollen
PROSESS- OG PRESSEFOTO Øystein Haara
VIDEO David Alræk
SAMPRODUSERT AV Festspillene i Bergen 2022
+ Vis alt

I mellomland har teatersjef Annabelle Bonnéry engasjert to fremadstormende koreografer fra samme generasjon til å skape en todelt helaften for Carte Blanche.

Collector of: TALENTS

Fem og ni dansere møter koreografene Roza Moshtaghi og Lander Patrick i ei dobbelforestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.

BUD av Roza Moshtaghi

Utgangspunktet for BUD er «venting», og i forestillingen utforsker koreograf Roza Moshtaghi hvordan vi kan oppleve en fortelling om «venting» og forventninger knyttet til å være i denne mystiske tilstanden. Utøverne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper opp, og blir værende igjen. De gåtefulle figurene er kledd i kostymer som grenser til installasjoner, og gjør BUDs sceniske venterom til en sterk visuell opplevelse med fem av kompaniets dansere.

Sovaco de Cobra av Lander Patrick

I Sovaco de Cobra (norsk: slangens armhule) av Lander Patrick, inviteres vi inn i en verden der sosiale regler må vike for spillets regler. Inspirert av sjakk og en fascinasjon for tosidigheten i dette strategiske og krigerske spillet, skaper Patrick en energisk forestilling der nye regler oppstår og brikkene i spillet utfordres. Sovaco de Cobra er laget for ni av Carte Blanche sine dansere som kaster seg inn i spillet med varme og vitalitet. Forestillingen er proppfull av virtuositet, skarpe og presise bevegelser, og danserne orienterer seg i en virvelvind av rytmer, tempo og lekenhet.

Om koreografene

Lander Patrick, født i Brasil, oppvokst i Portugal med base i Lisboa. Han har vunnet flere priser, og forestillingen Adorabilis (2017) som han laget med sin faste samarbeidspartner Jonas Lopes ble valgt til Aerowaves Priority Company i 2017.

Roza Moshtaghi, er en iransk koreograf og utøver som bor og arbeider i Oslo. Hennes arbeid tar for seg fortellinger om begjær, som skapes gjennom prosessen med å tilpasse seg eller reagere på systemer og struktur. Hennes tre siste stykker er LIMBO (2021), Bouncing Narratives (2019) og Only Forever (2018).