Arbeidsvisning: Osteprofessoren

Smaller cheese

Arbeidsvisning: Osteprofessoren

Av Nicole S. C. Ingemann

15. september kl 19:00
Ironi, sjølironi og knusktørr humor

Visninger

  • Torsdag 15. september, 19:00

    Sal 1

    Billett

Varighet

ca. 2 timer

Medvirkende

Støttet av: Statens Kunstnerstipend Seanse Kunstsenter AIR Aarstad Nordre og Dramatikkens Hus

Osteprofessoren er en komedie som skildrer hvorfor og hvordan en idealistisk og kommunistisk professor endte opp med å gi sin dyrebare oppfinnelse, en ost, til et kapitalistisk meieri.

Collector of: QUESTIONS

Med ironi, selvironi og knusktørr humor blir ost og kommunisme bakteppe for å stille store spørsmål om hvordan å leve et godt liv, og hva det betyr å være et godt menneske. Den utforsker relasjonen mellom idealisme og realitet og det paradoksale i å velge “det riktige”: for hvem? I forhold til hva?

Forestillingen tar utgangspunkt i sanne hendelser, og er inspirert av filmskaper Wes Anderson, samt Bertolt Brecht. Den er satt i den fiktive landsbyen Morbu i Trøndelag og er basert på sannheten, men fakta og hendelser er fiksjon og dette understrekes og lekes med gjennom hele forestillingen.

Dette er ei arbeidsvisning av Nicole S. C. Ingemann, som er en nyetablert scenekunstner og sceneinstruktør. Hun er medlem av Norsk Sceneinstruktørforening og ble tildelt Statens kunstnerstipend for nyetablerte kunstnere 2018 - 2020. Med en bachelor i regi fra Rose Bruford College, England, og en master i teatervitenskap fra NTNU har hun et bredt interessefelt innenfor teater, og arbeidene tenderer mot det tragikomiske. Kunstnerskapet jobber med teaterets egenart og spillet mellom virkelighet og fiksjon, ofte med en filosofisk forankring. Pågående prosjekt er «Slimy fish» (arbeidstittel) og tidligere produksjoner inkluderer «Renegades» skrevet av Nicole S. C. Ingemann med Skyggesøstre, «After Liverpool» av James Saunders, og «Te, Croquet & Shakespeare» med Kompani Ingebauer.