EN
Meny
Sounds

reconstruction ii/the textile factory

Av Alpaca Ensemble / Grenager

Ei multimedieforestilling som dykker inn i industriens lyder

Varighet: Ca 50 min
onsdag 14. desember 19:00
Sal2
torsdag 15. desember 19:00
Sal2
Cellist og samtidskomponist Lene Grenager bringer industriens tapte lydbilder tilbake ved hjelp av instrumenter, elektronikk, video og lydspor.

Dette er ei forestilling helt utenom det vanlige. Lene Grenager har reist rundt og gjort lyd- og videoopptak av gamle industrimaskiner i Norge, Sverige og England. Resultatet er en multimedieforestilling med utgangspunkt i industrimaskinenes bevegelser og industriens lyder, spekket med musikere på klaver, klarinett, fagott og bass.

Komponist Grenagers interesse for industrihistorien handler ikke bare om lydbildene i seg selv, men også om de store forandringene i levemåte, levekår og hverdagslyder – tapet av identitet - som oppsto da industriarbeidsplasser ble nedlagt fra begynnelsen av 1970-tallet. Folk som hadde stått i støyende industrimiljøer hele sitt yrkesliv hadde over natten en stillhet rundt seg.

Verket har også en annen bakgrunn. Tekstile teknikker har vært noen av få mulige uttrykksformer tilgjengelige for kvinner fra ulike samfunnslag og deler av verden gjennom historien. Dette er uttrykksformer som ikke bare er utnyttet industrielt, men som også er uløselig knyttet til hjemmet. Tekstilindustrien har vært tosidig for kvinner på den måten at den kunne gi en mulighet for inntekt både gjennom arbeid i hjemmene og på fabrikk. Samtidig har dette arbeidet alltid hatt lav status og lav lønn. Denne delen av kvinnehistorien er vevd inn i lydbildet publikum møter.

reconstruction ii/the textile factory bringer industriens tapte lydbilder tilbake og tar dem med inn i scenerommet. Det instrumentale materialet består av industrilyder som er komponert for ensemblet, med røtter i tekstilmaskiner av forskjellige slag. Maskinene opptrer også i visuelle bilder i forestillingen. Verket blir til i samarbeid med Alpaca Ensemble.

Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-

Få også med deg årets julekonsert på Rosendal!

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!