EN
Meny

Thing Power

av Orfee Schuijt (FR/NO)

Varighet: ca. 55 min
Relasjoner gjenspeiles i hvordan vi rent fysisk omgår hverandre. Hva skjer når ikke-levende ting også inngår i relasjonene våre? Velkommen til en danseforestilling hvor dansere og objekter beveger seg som i et stort og åpent puslespill!

Tre dansere og en hel rekke objekter har alle hovedroller i dette ferske verket av den franske koreografen og danseren Orfee Schuijt. En relasjon mellom mennesker kan være både enkel og komplisert. Den gjenspeiles i hvordan vi omgås hverandre. Tilnærmer oss, hermer etter og tar avstand fra de andre. Hvordan blir så dette forholdet når det også består av ulike ikke-levende ting? Som eksisterer i samme rom og beveger seg sammen og rundt hverandre?

Alt og alle på scenen er like viktig og tar opp plass i forestillingen. Glatte og bølgende gardiner, pinner, tuber, bokser, lyder, vibrerende motorer og tilfeldige gjenstander i ulike farger. Noen store, og mange små i ulike materialer, teksturer og former. Nøye arrangert i visuelle tablåer eller plassert tilfeldig, i veien og på vei et sted. Som i et stort og åpent puslespill forsøker danserne å finne sin plass ved å etterligne gjenstandene og forme kroppene og bevegelsene til de mange objektene som omringer dem. Hvem definerer hva denne relasjonen skal være? Og hvordan ser dette ut som dans?

Orfee Schuijt er født og oppvokst i Frankrike. Siden 2012 har hun hatt base i Oslo, mens hun har turnert verden over med flere ulike kompanier. Hun er utdannet ved Academie voor Theater en Dans i Amsterdam og Stockholms konstnärliga högskola. Et kjennetegn ved Schuijts arbeid er utstrakt bruk av multimedia-uttrykk som film og tegning som en integrert del av koreografien. Hun er opptatt av lek med perspektiver og møtet mellom levende organismer, det organiske og sanselige, og det ikke-menneskelige og ikke-levende. Hun har også arbeidet med forestillinger sammen med Heine Avdal og Yukiko Shinozaki, Francesco Scavetta, Soile Voima, Jenny Hval og Eivind Seljeseth.

Thing Power er skapt i samarbeid med scenograf Eirik Blekesaune og komponist Kim Myhr. Schuijt og Myhr har flere felles prosjekter bak seg, blant disse soloforestillingen Who´s afraid of red, yellow and blue?

Presenteres av DansiT

Medvirkende
Koreograf: Orfee Schuijt
Dansere: Ingrid Haakstad, Soile Voima og Orfee Schuijt
Skulpturer og scenografi: Eirik Blekesaune og Orfee Schuijt
Musikk: Kim Myhr
Lys: Martin Myrvold
Ytre øye: Bára Sigfusdottir og Janne-Camilla Lyster
Co- produsent: Rimi/Imir Stavanger og Blackbox Teater
Støttet av: Kulturrådet, Det Norske komponistfond og FFUK
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!